Konu Başlıkları: Minibüste Cihad
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21Haziran 2014, 06:26   Mesaj No:8

Fatıma-i Zehra

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Konular: 67
Beğenildi:28
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Minibüste Cihad

Alıntı:
ademsevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
fatma konun çok güzel ancak katılmadığım noktalar var şöyle ki:kadın ve erkek aynı otobüste olmaları normal değil ama bundan daha önemli olan maneviyatımızı kaybetmiş olmamız..kadın peçesini çeker sürmesini sürer sonra çarşaf örttüm olur adı ,pardesüsünü giyer altta pantolon pardesü giydim olur. biz değerlerimizi kaybettiğimiz sürece otobüste değil heryerde çarşıda ,markette bu sorunlarla karşılaşırız adı özgürlük olur adı bana yakıştı olur sonra iman dille olur kalbTe değiL .İŞ İÇİN OTOBÜSE BİNDİM BİNEBİLİRSİN BENDE GEZMEK İÇİN BİNEBİLİRİM ÖNEMLİ OLAN İÇİMİZDEKİ NİYET ÖNEMLİ KİMSE KİMSENİN İÇİNDEKİNİ BİLEMEZ Kİ.KIZIN BİSİKLETE BİNME NİYETİ ZATEN VARMIŞ OTOBUS SADECE BİR SEBEP..O ZAMAN KURSADA GİTMESİN ERKEK OLAN HİÇBİR YERE KİMSE GİTMESİN ARKADAŞIM.BEN BİRDE BU VESİLEYLE BAŞÖRTÜSÜ İÇİN MÜCADELE VERMİŞ ABLALARIM HAYALLERİNDEN ZATEN VAZGEÇMİŞLERDİ ONLAR HEPSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM.

Sevdacım, kadın elbette sosyal yasamda yerini alır ama helal yollarla. Bir de arkadasım bize bu niyet konusunu hep eksik öğrettiler. bir hadis söyledir: Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize (amellerinize) bakar." (Müslim, Birr, 33; İbn Mâce, Zühd, 9; Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539)

Buradan anlıyoruz ki Allahu teala bizim kalbimize bakıyormus evet... Ama tam bu noktada, niyetin yanında olması gereken ayrıntıyı unutuyoruz. O da "amel". (daha doğrusu bunu bize öğretmiyorlar.. niye biliyorum.. )

Günah isleyen bir bayan düsünelim, örneğin bu kisi örtüsüz dolassın. bu kisi dese ki,ama benim niyetim iyi dinimi yaymak için örtümü çıkardım.. bu niyet onun amelini sevaba dönüstürmez,örtünmediği için hesaba çekilmeyeceği anlamına gelmez ya da namaz kılmayan biri düsünelim,bu kisi ben hep zaten Allah'ı ayakta da yatarak da zikrediyorum,niyetimde Allah'ı zikir var, ondan namaz kılmıyorum dese, namaz borcundan hiçbir sey eksilmez...

Yani anlayacağın arkadasım niyetim iyi diye yaptığımız hatalardan ve günahlardan kendimizi aklayamayız. Kaldı ki kadın ve erkeğin dinini muhafaza edecek kadar İslami ilim öğrenmesi de farzdır. Helalleri, haramları ve Allahu teala tarafından kadına,erkeğe yüklenen görevleri öğrenmek zorundayız...

Basörtüsü mücadelesi diye adlandırılan konuya gelince... Bu konu hakkındaki yorumlarımı yinelemeyeceğim.. Ama söylediklerime ilave yapacak olursam eğer, o dönemde benim de Allah onlardan razı olsun dediğim hanımlar var elbette ama su kainatta Allahu teala kullarının helal ve haram çizgilerini kesin bir biçimde çizmistir. Haramla helale ulasılabileceğine inanmak da benim islam anlayısıma göre değil kardesim. Selametle kal ...