Konu Başlıkları: Minibüste Cihad
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21Haziran 2014, 11:29   Mesaj No:9

ademsevda

Medineweb Emekdarı
Durumu:ademsevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 34468
Üyelik T.: 23 Kasım 2013
Arkadaşları:10
Konular: 0
Beğenildi:90
Beğendi:76
Takdirleri:668
Takdir Et:
Standart Cevap: Minibüste Cihad

Müslim) ve (Muvatta) kitaplarındaki hadisi şerifte, "Örtülü çıplak ve başları deve hörgücü gibi yükseltilmiş kadınlar, Cennete girmeyecek. Kokusunu bile duymayacaklardır. Halbuki, Cennetin kokusu, çok uzaklardan duyulacaktır" buyuruldu. Bu hadisi şerif, kadınların ince, şeffaf veya cilde yapışık dar elbise, çorap, baş örtüsü ile örtünmelerini ve saçlarını, başlarının üstünde küme yapmalarını yasak etmektedir. Böyle örtünmek, çıplak gezmek gibidir.
fatma ben istanbula sırf gezmek için gittim geçen ay ve otobusler çok kalabalık olduğunda diğer otobusu bekledim rahat bir şekilde bindim.kişi kendisi biraz da gayret göstermelidir.tabiki sadece niyet değil amelde önemli ama niyet sağlam değilse amelde sağlam olmaz mesela ben pantolon giymeyin derim ama pantolon giyerim sonra da fetva veririm giymeyin gibi..ya da namaz kılarım sırf kılıyorum demek için gibi.peygamberimiz müminin niyeti amelinden hayırlıdır buyurmuş.başörtüsünü çıkartıp okuyanların öncelikleri nefsidir rıza yoktur ki .namaz kılamayanın durumu da aynı niyette samimiyet yok ki. son olarak bilmiyorum bu yazıyı yazan nerde yaşııyor bilemem ama kalabalık ortamlar bizim artık alışageldiğimiz bir olay ve biz burada nasıl takva ile yaşayabiliriz onu düşünmeliyiz.