Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22Haziran 2014, 23:25   Mesaj No:11

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Merkez Bankası'nın maaşı caiz mi?

Alıntı:
frmnk Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Allahın izniyle Merkez Bankasının açtığı mülakat sınavına başvurdum, cevap bekliyorum. Bir yandan alacağım maaşın içine faiz karışacak diye şüphelerim var, diğer yandan da düşünüyorum ki faizi alan devlet ben sadece memurluk yapacağım. Diğer devlet memurlarından bir farkım olmayacak diye düşünüyorum. BU konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Sizce maaşıma faiz karışır mı?
Merkez bankasında çalışmak ,derken bu iş biraz karışık;kişinin hangi bölümde çalıştığı önemlidir.Merkez bankasında çalışmak bizim mahalle arlarında gördüğümüz bankalarda çalışmak gibi değildir.

Para basma ,devlet adına ödeme yapma,Devlet ekonomik ve mali konularda danışmanlık yapma,ülkenin döviz işlemlerini yürütme gibi bir çok bölümü var.Eğer çalıştığınız bölüm de tüm muamele faizle ilgili ise kazanç elbette haram olur.Eğer iş para basmak ,danışmanlık gibi işler ile ilgili ise bu sakıncalı olmamalıdır.Eğer iş karışıksa o işten kaçmak evladır. Başka iş imkanı yoksa helale niyet edilerek çalışılabilir.

Merkez bankasında çalışabilirmiyim ?''soruna cevabı şöyle bulabilirsiniz.Merkez bankasında göreviniz işiniz ne olacak ? Tam olarak bunu söylerseniz faiz ile ilgili ayetler ,hadisler bize yol göstericidir.

Alıntı:
frmnk Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ya tamam da ben çalışmasam birisi bu kurumda çalışacak. Neden Allahtan korkan biri çalışmasın. Niye devletin üst düzey bir kurumunu zalimlerin eline bırakayım. Belki oradan faizi kaldırmalarına vesile olurum diye düşünüyorum. Haksızmıyım
Bu sözler ne yazık ki şeytanın kandırmaca sözleridir.Merkez bankasının maaşları malum 6-7 bin aylık aldıkları söyleniyor.

Nurettin Yıldız ve Cübbeli Ahmet hoca gibi hocalar, ''merkez bankasında çalışmak haramdır ''gibi bir sözü hemen söylememişler,açıklamalar yapmışlar.Eğer başka bir iş imkanı varsa ve o iş tercih edilirse güzel olur.