Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25Haziran 2014, 11:07   Mesaj No:5

GÖKCEN_AZRA

Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 26 Nisan 2013
Arkadaşları:14
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:42
Mesaj: 2.423
Konular: 105
Beğenildi:98
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Ücretli Öğretmenlik ile ilgili bir kaç soru ?

Alıntı:
Ehlibeyt Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Selamun Aleyküm,
Arkadaşlar ilk sorum, ücretli öğretmenlik için ne gibi belgeler isteniyor, ne zaman ve nasıl başvuru yapılıyor, kpss sonuç kağıdı isteniyormuş benim durum şöyle ben düz lise mezunuyum kpss 2012 ye lise düzeyinde girdim, ilahiyat önlisans ile, .ALLAH (C.C.). , nasip ederse bu yıl gireceğim heralde başvuru zamanına kadar da lise düzeyinde girdiğim sonuçlar geçerli olucak çünkü sınav eylülün sonuna doğru.
bi zahmet bilen biri cevaplarsa memnun olurum.
Hayırlı geceler.
Ücretli Öğretmenlik Nedir?

Ücretli Öğretmenlik ders saati karşılığı maaş hesaplanması yapılan bir öğretmenlik çeşididir. Ülkemizde kadrolu öğretmen ataması yeterli sayıda yapılmamasından ötürü uzun yıllardır zaman zaman öğretmen açığının giderilmesi için boş olan öğretmen kadrolarına ücretli öğretmen alınmaktadır. Lise, Meslek Yüksek Okulu, Önlisans mezunu ve Lisans mezunu olan herkes ücretli öğretmenlik yapabilir.
Bu sistemin yasal dayanağını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 89. maddesi oluşturuyor. Söz konusu maddede, “Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile Üniversite ve Akademi (Askeri Akademiler dahil), okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmaması halinde öğretmenlere, öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilebilir.” ifadesi yer almaktadır.

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Nasıl Yapılır?

Ücretli öğretmenler il veya ilçe milli eğitimine başvuru yaparak görevlendirilen öğretmenlerdir. Ücretli öğretmenlik yapabilmek için gerekli evraklarla birlikte il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvuru yapmak gerekiyor. İstenecek belgeler il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine göre farklılık gösterebilir.
Bazı il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri başvuru işlemlerini internet üzerinden online olarak alabilmektedir. Başvuru sonucuna göre daha sonra evrakları isteyebilmektedir.
Sizden istenecek ortak belgeler; İl veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden temin edebileceğiniz başvuru formunu doldurmanız, sağlık raporu (sağlık ocağındaki aile hekiminden alınabilir), erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge, nüfus cüzdanı fotokopisi, diplomanın fotokopisi aslını da giderken yanınızda bulundurun ve KPSS sonuç belgesi istenmektedir. Detaylı bilgiyi başvuru yapacağınız il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alabilirsiniz.
Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Ne Zaman Yapılır?
Ücretli öğretmenlik başvuruları Ağustos ayında başlamakta olup ihtiyaç doğrultusunda Eylül ayında kadrolara gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra uygun adayları seçmeye gidilir.
Ücretli Öğretmen Aylık Ne Kadar Maaş Alıyor?
Ücretli öğretmen girdiği ders saati başına ücret almaktadır. Yani günde 6 saat derse giren bir ücretli öğretmen hafta da 6×5=30 saat, ay da ise 30×4= 120 saat olmaktadır.
2014 Yılı Örnek Maaş Bilgileri:
  • Ücretli Öğretmen + 120 Saat + Bekar : 1.013,59 TL (Ocak – Haziran Dönemi)
  • Ücretli Öğretmen + 120 Saat + Bekar : 1.013,59 TL (Temmuz - Aralık Dönemi)
Alıntı ile Cevapla