06 Temmuz 2014, 00:45
|
Mesaj No:41 |
Durumu: Medine No : 38986 Üyelik T.:
10 Şubat 2014 Arkadaşları:3 Cinsiyet:Erkek Memleket:Karaman Mesaj:
164 Konular:
25 Beğenildi:76 Beğendi:68 Takdirleri:340 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: BE SIRRI / Ali Parlak Beraet... Başında besmele olmayan tek suredir Tevbe Suresi. Surenin başına besmelenin yazılmamış oluşunu bazı alimler, onun bir önceki surenin devamı oluşuna bağlamışlardır. Doğrudur. İnanırız. Bazı alimler ise kafirlere ültimatom yani bir tehdit olması dolayısıyla besmele çekilmemiş diye açıklamışlardır.(‘’Allah ve Resulünden, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere kesin bir uyarıdır.’’) Doğrudur. İnanırız. Acaba diyorum, Tevbe suresinin ilk ayetlerini kafirlere okurken, dönüp bir de içimizdeki şeytana da okuduk mu? Neyse... Sure ‘’Beraet…’’ile başlamaktadır. Yani ilk harf ‘’Be’’ dir. Besmelenin ‘’Be’’ si. Bu durum Kuran'daki hiçbir surede yoktur. Demek ki sure Besmelenin ilk harfi olan Be ile başladığından ayrıca besmeleye gerek duyulmamış. Çünkü ''B'', Besmele içindeki tüm sırları içinde toplamıştır. Ayrıca Rahman ve Rahim esmalarına vurgu yapılmamıştır. O halde Tevbe Suresi sırlı bir ''B'' ile başlamaktadır. Besmelenin çok esrarı anlatılır. Hz. Ali efendilerimiz de değinir ''B'' ye... ''Ben B'nin altındaki noktayım’’ derken ne demek istemiştir. ''B'' sırrı nedir peki? Demek istenen, insanın kendini keşfetmesidir... Peygamber efendilerimiz(sav) de buyurmuşlardır. ''Kim kendini bildi, Rabbini bildi.'' Demek ki ''B'' sırrından kasıt insanın Rabbini bilmesi ve O'na karşı arif olmasıdır. Rabbini bilmesi için de kendini bilmesi şarttır. Çünkü insanın kendisi ''B''dir. Namaz kılarken kendimize baktık mı hiç? Tahiyyatta otururken dizlerinizi inceleyin. ‘’BE’’yazar. İşte tam olarak biz de o ‘’B’’ nin altındaki noktanın olduğu yerdeyiz.Yani biz o noktayız. O zaman ne yapmalı? Besmelenin sırrı için kendimizi okumalıyız. Kendini okuyan besmelenin de sırrını çözer… Peki kendimizi nasıl okumaya başlayabiliriz? Baş la ya bi li riz... İşte burası ince ve keskin bir çizgidir... Keser... Elinizi kolunuzu kanatır... Burası yok olma yeridir... Tehlikelidir... Mürşit gerekir... Bu işe gönül verdiyseniz naçizane tavsiyem şudur... İşin püf noktası: Önce besmele çekiyoruz... Sonra mı? Çok basit. Artık geri çekiliyoruz ve fiil sahibini izliyoruz… Artık geri çekiliyoruz ve fiil sahibini izliyoruz… Artık geri çekiliyoruz ve fiil sahibini izliyoruz… Artık geri çekiliyoruz ve fiil sahibini izliyoruz… Hiç bir şeye karışmadan... ''BEN''liğinizi unutarak... Sakın yaptığınız işlere ''BEN''liğinizi katmayın... Çünkü yok öyle bir şey... Ben sandığınız benliğiniz yok... Ben diyen herkes kahrolmadı mı? Duymadınız mı şeytanı... Ben dedi kovuldu... Duymadınız mı Karun'u... Ben dedi yerin dibine battı... Duymadınız mı Ebu Cehil'i... Ben dedi hüsrana uğradı... Duymadınız mı hiç çevrenizdeki Ben diyenlerin akıbetini... Duymadınız mı? Ne ya... Ben ben ben ben... Unutun şu Ben'i... Yok öyle bir şey... Biz ben olarak yapmaya gelmedik dünyaya... Biz Hakkın şahitleriyiz sadece... Şahit olmaya geldik... Şahit misiniz? Şu fakir şahittir gördüklerine... İçinizdeki Ben'i seyredin sadece... Sadece O'nu seyredin... Yüreğinizdeki sızıdan, başınızdaki ağrıya kadar... Sadece seyredin ve şahit olun... Kime mi? Hani Yunus demiş ya: Bir ben vardır benden içeri... Aman aman... Yine çenem çok açıldı... Sus Alim sus... Yoksa seni de Hallacı gibi kafir ilan edecekler... Affet Allahım affet... Ali Parlak
__________________ O'nunla var ol var olacaksan, Kurtul O'nsuz tüm var oluşlardan... |
| |