11 Temmuz 2014, 15:29
|
Mesaj No:50 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 Arkadaşları:14 Cinsiyet:ANNE Memleket:ARZ Yaş:42 Mesaj:
2.423 Konular:
105 Beğenildi:98 Beğendi:4 Takdirleri:60 Takdir Et:
| Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı: nurşen35 Üyemizden Alıntı
54.'' Gerçekten ben sizin için büyük bir günün azabından korkuyorum'' ayeti kerimesi hangi Peygamberin endişesini anlatmaktadır?
a. Hz. Salih
b. Hz. Lut c. Hz. Hud
d. Hz. İbrahim 135 - "Cidden ben sizin hakkınızda büyük bir günün azabından korkuyorum."
55. Şuara suresinde Hz. Hud'un kavmine Allah'ü Teala'nın verdiği hangi lütuflardan bahsedilmiştir ?
a. Yediren, içiren hastalandığında şifa veren
b. Doğru tartı , fesad çıkarmamak
c. Bostanlar , pınarlar, salkım hurmalar d. Evlat, hayvanlar , bahçeler 132 - "O Allah'tan korkun ki, size o bildiğiniz şeyleri vermekte," 133 - "Davarlar, oğullar," 134 - "Cennet gibi bağlar, bahçeler, pınarlar ihsan etmektedir."
56. Hz. Salih'in kavmi neden azaba yakalandı ?
a. Allah'ü Teala'ya iman etmediler b. Sınandıkları dişi deveyi vurdular
c. Hanımlarını bırakıp erkeklere gittiler
d. Hepsi 155 - Salih "İşte (mucize) bu dişi devedir; su içme hakkı (bir gün) onundur, belli bir günün içme hakkı da sizin" dedi. 156 - "Sakın ona bir kötülükle ilişmeyin, yoksa sizi büyük bir günün azabı yakalayıverir." 157 - Derken onu kestiler; fakat pişman da oldular. 57. Kendisi ve ailesi için dua eden Peygamber kimdi ?
a. Hz. Salih
b. Hz. İbrahim
c. Hz. Musa d. Hz. Lut 168 - Lût "Doğrusu ben, dedi, sizin bu işinize buğzedenlerdenim." 169 - "Yâ Rabbi! Beni ve ailemi onların yapageldiklerin(in vebalin)den kurtar."
58. '' Geride yaşlı bir kadın bıraktık ve hepsini yıkıp yok ettik ''. Ayeti kerimede '' yaşlı kadın '' kimdir ?
a. Hz. Musa'nın hanımı
b. Hz. Hud'un hanımı c. Hz. Lut'un hanımı
d. Hz. Şuayb'ın hanımı 170 - Biz de onu ve ailesinin tamamını kurtardık, 171 - Ancak (geride) bir yaşlı kadın kaldı.
59. Yağmurla yok edilen kavim hangi kavimdir ?
a. Hz. Hud'un kavmi b. Hz. Lut'un kavmi
c. Hz. Şuayb'ın kavmi
d. Hiçbiri 173 - Ve üzerlerine öyle bir yağmur yağdırdık ki, (uyarılanların) o yağmuru ne kötü bir yağmurdu!
60. Sakın ona................yanaşmayın, yoksa o yüzden sizi büyük................yakalar
Ayeti kerimedeki boşlukları doldurur musunuz ?
a. bir kötülükle / bir günün azabı
b. iyilikle / bir mükafat
c. karşı / bir teslimiyet
d. giderek / bir felaket | 156 - "Sakın ona bir kötülükle ilişmeyin, yoksa sizi büyük bir günün azabı yakalayıverir." |
| |