13 Temmuz 2014, 19:14
|
Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 36712 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 Arkadaşları:17 Cinsiyet: Mesaj:
844 Konular:
67 Beğenildi:28 Beğendi:1 Takdirleri:60 Takdir Et:
| Cevap: Çarşıdan Çiğ Köfte Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? E920 1 Liraya Ölüm, 1,5 Liraya KANSER mi Satılıyor?
Gıda Mühendisi Elif Attepe piyasada mantar gibi çoğalan çiğköftecilerin zehir saçtığını söyledi. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Attepe, piyasadan aldıkları numunelerin içinde akla hayale gelmez birçok ürün ile karşılaştıklarını belirtti. Attepe “Potasyum sorbat, sodyum benzoat gibi maddeler yüksek oranda katılıyor. Bu maddeler ürünün ömrünü 1 aya kadar uzatıyor. Vatandaşa kansere davetiye çıkarıyor” dedi.
Lavaşta kullanılan ‘E920 kodlu Sistein’ hamurun elastikiyetini artırıyor. Sistein, hayvanların kılından , insan saçından yapılıyor. En fazla domuz kılı tercih ediliyor.
Helal Gıda Bilinçlendirme Platformu |
| |