Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Temmuz 2014, 19:14   Mesaj No:3

Fatıma-i Zehra

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:28
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Çarşıdan Çiğ Köfte Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

E920 1 Liraya Ölüm, 1,5 Liraya KANSER mi Satılıyor?


Gıda Mühendisi Elif Attepe piyasada mantar gibi çoğalan çiğköftecilerin zehir saçtığını söyledi. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Attepe, piyasadan aldıkları numunelerin içinde akla hayale gelmez birçok ürün ile karşılaştıklarını belirtti. Attepe “Potasyum sorbat, sodyum benzoat gibi maddeler yüksek oranda katılıyor. Bu maddeler ürünün ömrünü 1 aya kadar uzatıyor. Vatandaşa kansere davetiye çıkarıyor” dedi.

Lavaşta kullanılan ‘E920 kodlu Sistein’ hamurun elastikiyetini artırıyor. Sistein, hayvanların kılından , insan saçından yapılıyor. En fazla domuz kılı tercih ediliyor.

Helal Gıda Bilinçlendirme Platformu
Alıntı ile Cevapla