Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Temmuz 2014, 16:37   Mesaj No:25

GÖKCEN_AZRA

Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:14
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:41
Mesaj: 2.427
Konular: 105
Beğenildi:95
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Nur suresini sorularla tanıyalım

Alıntı:
Tuba_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
31-ergenlik çağına girmiş olan çocuklar, ailenin diğer fertlerinin odasına hangi vakitlerde izinsiz
olarak girebilirler?*
* Sabah namazından sonra
* Öğle uykusundan sonra
* Yatsıdan önce
* Hiçbir vakit

59 - Sizden olan çocuklarınız erginlik çağına girdiklerinde, kendilerinden öncekiler (büyükleri) izin istedikleri gibi, onlar da izin istesinler. İşte Allah, âyetlerini size böyle açıklar. Allah her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

soru da bir sıkıntı varuzgn

32- Müslümanların şu sözü ne zaman söylemeleri istenmektedir? “Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Haşa! Bu, büyük bir iftiradır!”*
a) İnsanların arkasından gıybet yapıldığında
b) Sadece mü’minlerin gıybeti yapıldığında
c) Namuslu bir kadına zina iftirası atıldığında
d) Herhangi bir mü’mine, herhangi bir iftira atıldığında

11 - Haberiniz olsun ki (Muhammed'in eşine) bu ağır ifki (iftirayı) uyduranlar sizin içinizden bir gruptur. Bunu kendiniz için bir kötülük saymayın; aksine o, sizin için bir iyiliktir. Onlardan herbir kişiye, günah olarak ne işlemişse (onun karşılığı ceza) vardır. (Elebaşlılık yapan, bu yüzden de) bu günahın büyüğünü yüklenen kimse için de çok büyük bir azap vardır.

16 - Onu duyduğunuzda "Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Haşâ! Bu, çok büyük bir iftiradır..." demeli değil miydiniz?

33-Allah çağrısına aykırı hareket edenleri hangi ayette uyarmıştır?
*15
*45
*63

63 -(Ey müminler!) Peygamberin davetini, aranızdan bazınızın bazınıza daveti gibi zannetmeyin. İçinizden, birini siper ederek sıvışıp gidenleri muhakkak ki Allah bilmektedir. Bu sebeple, O'nun emrine aykırı davrananlar, başlarına bir bela gelmesinden veya kendilerine çok elemli bir azap isabet etmesinden sakınsınlar.

34-dış giysi giyinmekten muaf olan kadınlar hangileridir?
*anneler
*bekar kızlar
*hayızdan nifasdan kesilmiş kadınlar

60 - Bir nikah ümidi kalmayan, çocuktan kesilmiş yaşlı kadınların ise, zinetlerini (yabancı erkeklere) göstermeksizin dış elbiselerini çıkarmalarında kendilerine bir vebal yoktur. Yine de iffetli olmaları kendileri için daha hayırlıdır. Allah işitendir, bilendir.

35-aşağıdakilerden hangisi izinsiz yeme içmemizde sakınca olmayan evlerden değildir?
*kız kardeşlerimizin evleri
*teyzelerimizin evlerinde
*amcamızın kızlarının evlerinde

Bunlarda son sorularım kolay gelsin
61 - A'maya güçlük yoktur; topala güçlük yoktur; hastaya da güçlük yoktur. Sizin için de gerek kendi evlerinizden, gerekse babalarınızın evlerinden, annelerinizin evlerinden, erkek kardeşlerinizin evlerinden, kız kardeşlerinizin evlerinden, amcalarınızın evlerinden halalarınızın evlerinden, dayılarınızın evlerinden, teyzelerinizin evlerinden veya anahtarlarına malik olduğunuz yerlerden, yahut dostlarınızın evlerinden yemenizde bir sakınca yoktur. Toplu halde veya ayrı ayrı yemenizde de bir güçlük ve günah yoktur. Evlere girdiğiniz zaman Allah tarafından mübarek ve güzel bir yaşama dileği olarak kendinize (birbirinize) selam verin. İşte Allah düşünüp anlayasınız diye size âyetlerini böyle açıklar.
Alıntı ile Cevapla