22 Temmuz 2014, 16:41
|
Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 Arkadaşları:20 Cinsiyet:Erkek Memleket:ANKARA Yaş:56 Mesaj:
6.134 Konular:
555 Beğenildi:1089 Beğendi:252 Takdirleri:10770 Takdir Et:
| Cevap: KEHF suresini sorularla tanıyalım Alıntı: GÜLNİHAL2 Üyemizden Alıntı
16- hangisi surede geçen ayetlerden birisi değildir?
A. Hiçbir şey için "Bunu yarın yapacağım" deme(24.ayet)
B. Ve "Allah evlât edindi" diyenleri de uyarmak için.(4.ayet) C. Ey iman edenler. . . Yapmayacağınız şeyi niçin söylüyorsunuz!(Saf-2)
D. Onlar,mağaralarında üçyüz yıl kadar kaldılar ve dokuz yıl da buna ilave etmişlerdir (25.ayet) 17-hangisi surede geçen allah ın varlığı ve birliğiyle ilgili ayetlerden değildir?
A. O, kendi hükümranlığına kimseyi ortak etmez.(26.ayet)
B. Rabbime hiçbir şeyi ortak koşmam(38.ayet) C. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur.(İhlas suresi)
D. Biz, O'ndan başkasına tanrı demeyiz.(14.ayet) 18-imdat dileyecek olanlara nasıl cevap verilir? A. erimiş maden gibi yüzleri haşlayan bir su ile cevap verilir
B. kurtuluş budur
C. yaptığınızın sonucu olarak girin cehenneme
D. siz inkar edenlerdensiniz De ki: «Gerçek Rabbinizdendir.» Dileyen inansın, dileyen inkar etsin. Şüphesiz zalimler için, duvarları çepeçevre onları içine alacak bir ateş hazırlamışızdır. Onlar yardım istediklerinde, erimiş maden gibi yüzleri kavuran bir su kendilerine sunulur. Bu ne kötü bir içecek ve cehennem ne kötü bir duraktır!(29.ayet) 19-cehennemle yüz yüze getirilmiş olanlar kimlerdir?
A. yürüyemeyenler
B. kalp gözü kapalı olanlar
C. kulakları duymayanlar D. gözleri beni görmeye kapalı bulunan, kulak vermeye de tahammül edemez olan kâfirler Cehennemi o gün kâfirlere bir gösteriş göstermişizdir.
Onlar ki, beni hatırlatan âyetlerimden gözleri bir örtü içindeydi. İşitmeye de tahammül edemiyorlardı.(100-101.ayet) 20-ayetleri inkar edip resûlleri alaya alanların cezası nedir?
A. sürgün
B. kovulma C. cehennem
D. Yurdundan çıkarılma | İşte onların cezası; inkarlarına, peygamberlerimi ve ayetlerimi alaya almalarına karşılık olarak, cehennemdir.(106)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim)
|
| |