Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ağustos 2014, 13:14   Mesaj No:14

GÖKCEN_AZRA

Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 26 Nisan 2013
Arkadaşları:14
Memleket:ARZ
Konular: 105
Beğenildi:97
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Kasas suresini sorularla tanıyalım.

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
53. Allah sözleşmemize vekildir. Cümlesi hangi ayette geçmektedir ?

a. 17
b. 28
c. 35
d. 49

cevap B
28 - Musa şöyle cevap verdi: "Bu seninle benim aramdadır. Bu iki süreden hangisini doldurursam doldurayım demek
ki, bana karşı husumet yok. Söylediklerimize Allah vekildir."

54. Hz. Musa İsrailoğullarına mucizelerle vardığında
Peygamberlerine verdikleri cevap ne olmuştur?

a. yalacılardan olduğunu sanıyorum
b. nefret edilenlerden olacaklar
c. uyduruk bir sihir

cevap C
36 - Musa onlara apaçık âyetlerimizi getirince, "Bu, olsa olsa uydurulmuş bir sihirdir. Biz önceki atalarımızdan
böylesini işitmemiştik" dediler.

55. Hz. Musa ailesiyle yola çıktığında nerede bir ateş hissetti?

a. Medyen'de
b. Mısır'da
c. Tur'da

cevap C
29 - Artık Musa süreyi doldurup ailesiyle yola çıkınca, Tûr tarafından bir ateş gördü. Ailesine: "Siz (burada) bekleyin;
ben bir ateş gördüm, belki oradan size bir haber, yahut ısınmanız için o ateşten bir parça getiririm" dedi.

56. Surede geçen Hz. Musa'nın mucizeleri ne idi?

a. Kardeşi Harun'un yardımcı olarak verilmesi
b. asa ve el
c. ateşten ocağı yakması

cevap B
31 - Ve "Asânı at!" denildi. Musa (attığı) asâyı yılan gibi debrenir görünce, dönüp arkasına bakmadan kaçtı. "Ey
Musa! Beri gel, korkma. Çünkü sen emniyette olanlardansın." (buyuruldu.)
32 - "Elini koynuna sok, kusursuz bembeyaz çıkacaktır. Korkudan (açılan) kollarını kendine çek. İşte bu ikisi Firavun
ve onun adamlarına karşı Rabbin tarafından iki kesin delildir. Çünkü onlar, yoldan çıkan bir kavim olmuşlardır." (diye
seslenildi)

57. Surede geçen vadinin sağ kıyısında hngi mucize gerçekleşmiştir?

a. Hz. Musa'nın korkusunu yenmesi
b. apaçık mucize ayetlerin gönderilmesi
c. ağaçtan gelen ses

cevap C
30 - Oraya gelince, o mübarek yerdeki vâdinin sağ kıyısından, (oradaki) ağaç tarafından kendisine şöyle seslenildi:
"Ey Musa! Bil ki ben, bütün âlemlerin Rabbi olan Allah'ım."

58. Hz. Musa '' beni yalanlamalarından korkuyorum'' dediğinde Rabbimizin Peygambere mükafatı ne olmuştur?

a. apaçık mucize ayetler vermesi
b. O'nunla konuşması
c. Kardeşi Harun'u yardımcı vermesi

cevap C
33 - Musa dedi ki: "Rabbim! Ben onlardan birini öldürmüştüm, beni öldürmelerinden korkuyorum."
34 - "Kardeşim Harun'un dili benimkinden daha düzgündür. Onu da beni doğrulayan bir yardımcı olarak benimle
birlikte gönder. Zira bana yalancılık ithamında bulunmalarından endişe ediyorum."
35 - Allah buyurdu: "Seni kardeşinle destekliyeceğiz ve size öyle bir kudret vereceğiz ki, âyetlerimiz sayesinde onlar
size erişemeyecekler. Siz ve size tabi olanlar üstün geleceksiniz."

59. Çok nefret edilenler kimlerdir?

a. İsrailoğulları
b. zalimler cevabı
c. Firavun ve Haman

cevap B
40 - Biz de onu ve askerlerini yakalayıp denize atıverdik. Bir bak, zalimlerin sonu nice oldu!

60. '' Biz o çağrıyı yaptığımız zaman sen, Tur'un yanında değildin'' ayeti kerimesinde kimden bahsetmektedir?

a. Hz. Musa
b. Zalimler
c. Hz. Muhammed (sav)
d. Firavun

cevap C
46 - (Musa'ya) seslendiğimiz zaman da, Tûr'un yanında değildin. Bilakis senden önce kendilerine uyarıcı (peygamber)
gelmeyen bir kavmi uyarman için Rabbinden bir rahmet olarak (orada geçenleri sana bildirdik), ola ki onlar düşünüp
öğüt alırlar.

61. Deki: Eğer............... o zaman.........bu ikisinden...............bir kitap getirinde, ben ona...... Ayeti kerimede boş olan yerleri doldururmusunuz?

a. yanlış değilse / doğru olan / daha iyi / inanayım
b. doğru söylüyorsanız / Allah katından / daha doğru / uyayım
c. zalimler / iman etmezse / en doğru / inanmayayım

cevap B
49 - (Resulüm!) De ki: "Eğer doğru sözlüler iseniz, Allah katından bu ikisinden (bana ve Musa'ya inen kitaplardan)
daha doğru bir kitap getirin de ben ona uyayım!"

62. Sabredenler kaç kez mükafatlanacaktır?

a. Sonsuza kadar
b. Rabbimiz bilir
c. İki kez cevabı
cevap C
54 - İşte onlara, sabretmelerinden ötürü mükafatları iki defa verilecektir. Bunlar kötülüğü iyilikle savarlar, kendilerine
verdiğimiz rızıktan da Allah rızası için harcarlar.