11 Ağustos 2014, 13:07
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 Arkadaşları:26 Cinsiyet:anne Memleket:arz Yaş:46 Mesaj:
1.078 Konular:
171 Beğenildi:212 Beğendi:27 Takdirleri:246 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | evde tarhana yapmanın püf noktaları (: evde tarhana yapmanın püf noktaları (: resimler ve anlatım bana aittir
malzemeler : soğan,domates,kırmızı biber (salçalık olandan ),yeşil biber,sarımsak ,yaşmaya,un,yedibahar,tuz,yoğurt.. soğan,domates ve biberler minik doğranıp menemen gibi pişirilir. büyükçe bir leğen alınıp un ortaya dökülür,ortası açılır,maya az suda eritilerek bu havuza dökülür ,sıcaak olan domatesli karışım yavaş yavaş eklenerek harmanlanır,elimiz yandıkçada yoğurda elimizi sürerek hamur sertleşene kadar bu işlem devam eder.yedibahar ve az tuz eklenerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur . hamurun mayalanması ve ekşimesi için üzerine bez örterek bir odada her gün yoğurmak süretiyle bir hafta bekletilir. ben üç gün oldu bu hamuru yoğuralı parmaklarımı hissetmiyorum öyle çok ağrımış yani tabi benim elim biraz fazlaca malzemeden dolayı ağrıdı mesela sadece leğendeki un miktarı 12 kg tüm malzemeleri katınca miktar 20 kg oldu anlayacağınız eşim bu kış sabah akşam tarhanayla yaşıycak
hergün hamuru yoğurup üzerindeki kabuğu hamura yedirmeniz gerekir ki hamur lezzetli olsun
bu kabuklanmış hali
buda harmanlanmış hali henüz bu malzemeleri kurutmadığım için son halini koyamadım bu hamurdan minik parçalar alıp güneşte bir bezin üzerinde iyice ele yapışmayana kadar ters düz çevirerek kurutup kavgir yada robottan geçirip bir kaç günde bezlerin üzerinde toz haliyle bekletiriz en sonda bez torbalarda kışlık olarak saklarız mevlam yemeğide nasip eylerse medineweb ailesinin tarhanası benden olsun buyrun inşaAllah
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا
"Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez."
|| BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm.
Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
| |