Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Eylül 2014, 22:07   Mesaj No:7

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:5119
Takdir Et:
Standart Cevap: SAD SÜRESiNi SORULARLA TANIYALIM....

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
soru.11]Kişiler arasındaki tartışmada,etkili bi konuşmayla tartışmayı yenen kişinin,kesin haklı olmayacağını anlatan ve davut as gelen olayı anlatan ayet hangisidir..

a]42

b]23

c]18

d]37

b. 23

Ayet (22. 23.) '' Aniden Davud'un as. huzuruna çıkıverince Davud as. onlardan korkmuştu. Onlar korkma, dediler. Biz iki davacıyız, birbirimizin diğerine haksızlık ettiğini düşünüyoruz. Sen aramızda adaletle hükmet, haksızlık etme. Bize orta makul bir yol göster.'' '' Bu adam benim kardeşim, samimi bir arkadaşım. Onun doksan dokuz koyunu , benim ise sadece bir koyunum var. Öyleyken onu da bana ver dedi ve tartışmada baskın çıkarak beni zor durumda bıraktı''
Ayet (24) '' Davud as. şöyle dedi. Arkadaşın senin o bir koyununu kendi koyunlarına katmak istemekle gerçekten sana haksızlık etmiş, gerçekten ortakların çoğu birbirine hksızlık eder. Ancak inanıp iyi ve yararlı işler yapanlar hariç. Fakat böyleleride yok denecek kadar azdır. Davud as. kendisini bir sınava tabi tuttuğumuzu anladı ve hemen Rabbinden bağışlanma diledi, eğilip secdeye kapandı ve tevbe edip Rabbine yöneldi''

soru 12]insanlar arasında hak ile hükmetmeyenler neye uymuş olurlar...

a] incile

b] tevrata

c]keyf ve arzu

d] hiçbiri

c. keyf ve arzu

Ayet (26) '' Ey Davud ! muhakkak Biz seni yeryüzünde bir halife yaptık. Artık insanlar arasında hak ile hükmet ve keyfe tabi olma ki seni Allah yolundan sapıtmasın. Çünkü Allah yolundan sapanlar hesap gününü unuttukları için kendilerine çok şiddetli bir azap vardır''

soru 13]meşakat ve acı ile şeytanın dokunduğu rasul kimdir..

a] süleyman as

b]davut as

c]yakup as

d]eyyub as

d. Eyyub as.

Ayet (41) '' Kulumuz Eyyub'uda an. Hani Rabbine yalvarmıştı, şüphesiz ki, şeytan bana meşakkat ve elem ile dokundu''

soru 14..cennetteki nimetlerin en belirgin özelliği nedir...

a]hiç tükenmemeleri

b]çok az olmları

c]hemen tükenmeleri

d]hiçbiri

a. hiç tükenmemeleri

Ayet (54) '' İşte bu kendisine hiç bitip tükenme olmayan bizim rızkımızdır''

soru 15.] Sad süresinde kaç tane peygamber ismi geçmektedir..

a]3

b]13]

c]8

d]9
Ayet (12) Nitekim onlardan önce de Nuh'un as. Ad'ın ve sağlam sütunlar diken Firavunun kavmi de peygamberlerini yalanlamışlardı''

Ayet (13) '' Semud ve Lut as. kavimleri ile Eykeliler de peygamberlerini yalanlamışlardı''

Ayet (17) '' Ey Peygamber (hz. Muhammed sav) sen onların dediklerine sabret. Güç ve kuvvet sahibi olan kulumuz Davud'u as. hatırla. O, sıkıntı veren her şeyden Allah'a sığınır , O'na yönelirdi''

Ayet (34) '' Anolsun ki Süleyman'ı as. bir imtihandan geçirdik . Daha sonra derlenip toparlanmış eski gücüne kavuşmuştu''

Ayet (41 ) '' Kulumuz Eyyub'u da an. Hani Rabbine şöyle yalvarmıştı. Rabbim bana şeytan musallat oldu''

Ayet (45) '' Kuvvet ve basiret sahibi kullarımız olan İbrahim'i as. İshak'ı as. ve Yakub'u da an''

Ayet ( 48 ) '' İsmail'i as. , Elyas'ı as. ve Zülkifl'i de an. Hepsi hayırlı kimselerdir''

1. Hz. Muhammed (sav) ,
2. Hz. Nuh ,
3. Hz. Hud ( Ad kavmi)
4. Hz. Salih (Semud kavmi)
5. Hz. Davud
6. Hz. İsmail
7. Hz. Elyas
8. Hz. Zülkifl
9. Hz. İbrahim
10.Hz. İshak
11.Hz. Yakub
12.Hz. Musa ( Firavun kavmi)
13.Hz. Eyyub
14.Hz. Süleyman
15.Hz. Şuayb ( Eyke kavmi)

Hocam Surede adı geçen kavimleri de sayarak Peygamber ismi geçmese de bulduğum Peygamber sayısı 15...