12 Eylül 2014, 17:21
|
Mesaj No:30 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 Arkadaşları:14 Cinsiyet:ANNE Memleket:ARZ Yaş:42 Mesaj:
2.423 Konular:
105 Beğenildi:98 Beğendi:4 Takdirleri:60 Takdir Et:
| Cevap: Zümer Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı: FECR Üyemizden Alıntı
36-İnsanlar azabı gördüklerinde aşağıdaki sözlerden hangisini söylemeyecektir?
A-Allah'a karşı aşırı gitmemden ötürü bana yazıklar olsun. Gerçekten ben alaya alanlardandım
B-«Bana bir daha geri dönüş (imkanı) olsaydı da güzel davrananlardan olsaydım!»
C-Allah, bana yolunu gösterseydi, kesinlikle ben takva sahiplerinden olurdum. D-Ben ne kadar da yanılmışım. Yazıklar olsun bana 56. Kişinin: Allah'a karşı aşırı gitmemden dolayı bana yazıklar olsun! Gerçekten ben alay edenlerdendim (diyeceği günden sakının)! 57. Yahut şöyle diyecektir:" Allah bana hidayet verseydi, elbette sakınanlardan olurdum". 58. Veya azabı gördüğünde: Keşke benim için bir kez (dönmeye) imkân bulunsa da iyilerden olsam!" demesinden. 37-Allah Kur�an�da her türlü örneği niçin veriyor? A-Öğüt almaları için
B-İman etmeleri için
C-Hakkı görmeleri için
D-İbadet etmeleri için 27. Andolsun ki biz, öğüt alsınlar diye, bu Kur'an'da insanlara. her türlü misali verdik. 38-Kur�an�a gore en zalim olan kimdir?
A-Müşrikler
B-Kafirler C-Allah�a karşı yalan uyduran
D-Münafıklar 32. Allah'a karşı yalan uyduran, kendisine gelen gerçeği (Kur'an'ı) yalan sayandan daha zalim kimdir? Kâfirlerin yeri cehennemde değil mi? 39-İnkarcıların durağı neresidir?
A-Cennet
B-Kabir
C-Araf D-Cehennem 32. Allah'a karşı yalan uyduran, kendisine gelen gerçeği (Kur'an'ı) yalan sayandan daha zalim kimdir? Kâfirlerin yeri cehennemde değil mi? 40-Zümer 39.ayette aşağıdaki kavramlardan hangisi geçmez?
A-Müteşabih
B-Muhkem
C-Mesani D-Zikr | 39. De ki: "Ey kavmim! Elinizden geleni yapın; doğrusu ben de yapacağım!
Artık yakında bileceksiniz!"
son sorunun cevabından tam olarak emin değilim
|
| |