16 Eylül 2014, 22:07
|
Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan | Cevap: MÜ'MİN SURESİNİ sorularla TANIYALIM Alıntı: Abdulmelik Üyemizden Alıntı
21-surede hangi konu işlenmemiştir?- Ahirette herkes yaptıklarının karşılığını alacaktır.
- Hakimiyet hukumranlık Allahındır * Ayet (12)
- Allah ahirette hesapları çabuk görendir. * Ayet ( 17)
- Bübürlenenlerin uğrak yeri cehennemdir. * Ayet ( 60)
- Ahirette herkes yaptıklarının karşılığını alacaktır.
22-surede hangi konu işlemiştir?- Haman
- Firavun
- Gerçeklere kör olanlar
- Hepsi
- Hepsi
- Ayet (36) '' Firavun dedi ki; Ey Haman bana bir kule yap, belki ben o yollara ulaşırım''
- Ayet (58) '' Kör ile gören iyi ve yararlı işler yapanlarla kötü işler yapanlar elbette bir tutulamaz''
23-Allahın ayetlerini tartışanlar ne ile suçlanıyor?,- Küfürleri ile
- Kibirleri ile
- Nasipsizlikleri ile
- Hepsi
- Kibirleri ile
- Ayet (56)Çünkü kendilerine gelmiş kesin bir delil olmadan Allah'ın ayetleri hakkında mücadele edenler var ya, muhakkak ki, onların kalplerinde asla yetişemeyecekleri bir kibir vardır. Sen hemen Allah'a sığın. Çünkü O evet O'dur işiten, O'dur gören''
24-Geceyı yaratma amacı ne ile izah ediliyor?- Dinlenme
- Eğlenme
- Çalışma
- Hiçbiri
- Dinlenme
- Ayet (61) İçinde dinlenesiniz diye sizin için geceyi , göz açıcı olarak da gündüzü yaratan O Allah'dır. Gerçekten Allah insanlara karşı lütuf sahibidir. Fakat insanların çoğu şükretmez''
25-“Allah insanlara karşı ……… “Ayeti tamamlayan boşluğa ne gelmeli?- Merhametlidir
- Lutufkardır
- Rahmandır
- Cebbardır
- Lutufkardır
26-surete yaratılış çeşitleri aşamaları geçmektedir.aşağıdaki aşamaların hangisi geçmemektedir?- Topraktan yarattı
- Nutfeden yarattı
- Alaktan yarattı
- Sudan yarattı
- Nutfeden yarattı
27-“peygamberleri onlara …… ile geldi.”boşluğa ne gelmelidir?- Bilgilerle
- Belgelerle
- Mucizelerle
- İnzar ile
- Mucizelerle
- Ayet ( 83) '' Onlara gönderdiğimiz peygamberler apaçık delillerle geldiğinde, sahip oldukları bilgiye güvenerek şımardılar ve alay ettilerve alaylarının cezası kendilerini çepeçevre kuşatıverdi''
28-“ey milletim ben sizi …… çağırıyorum siz ise beni …..çağırıyorsunuz.” boşluklara ne gelmelidir?- Kurtuluşa-ateşe
- Hidayete-dalalete
- Cennete-cehenneme
- Hayata-ölüme
- Kurtuluşa - ateşe
- Ayet (41)
29-ateşe atılanlar bi nebze olsun kurtulmak için “Rabbinize yalvarın da azabımızı hafifletsin” yalvardıkları kim?- Peygamberlerine yalvarırlar
- Buyuklerine,onları sapıtanlara yalvarırlar
- Zebanilere yalvarırlar
- Cehennemin bekçilerine yalvarırlar
- Cehennem bekçilerine yalvarırlar
- Ayet (49)
30-insanların yaratılmasından daha büyük şey nedir?- Dağlar-denizler
- Gökler-yerler
- Cinler-melekler
- Cennet-cehennem
| * Gökler - yerler
Ayet (57) '' Elbette göklerin ve yerin yaratılması insanların yaratılmasından daha büyüktür, fakat insanların çoğu bilmez'' |
| |