Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ekim 2014, 19:46   Mesaj No:73

ali70

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Konular: 38
Beğenildi:237
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: Hayrola Hacı Neyi Beğenmedin/Ali Parlak

YİNE HACI ANILARINDAN

Bizim hacılardan biri Medine'de Mescidi Nebevi'dedir. Bir duvar dibinde uyuyan birini görür. Adam uzatmış ayaklarını kıbleye doğru uyuyor.
Bizimki ayaklarına şöyle bir tekme atmış. ''Topla ayaklarını, saygısızlık yapma'' diye de uyarmış. Uyuyan adam ses etmemiş ama bizimki az öteye geçerek namazını kılıp bir direğe yaslanmış. Tesbih çekeyim derken üzerine bir ağırlık... İçi geçmiş ve uyuyakalmış.
Rüyasında peygamber efendimizin bulunduğu odanın kapısı açılmış ve içinden 4 kişi çıkmış. Hemen tahmin etmiş zaten. Biri efendimiz, diğer ikisi de arkadaşları... Dördüncü diğer kişi de az önce tekmelediği duvar dibinde uyuyan adam... Bir şeyler konuşmuşlar... Derken peygamber efendimiz bunu çağırmış.
Gitmiş yanlarına... Efendimiz buyurmuş:
- Bak bu kardeşin senden şikayetçi. Onu tekmelemişsin...
Bizim hacı çok pişman olmuş... ''Efendim'' demiş... ''Kötü bir niyetim yoktu.'' ''Sadece size saygısızlık olmasın diye ayaklarını toplamasını istedim. Özür dilerim.'' demiş...
Peygamber efendimiz dönmüş adama:
- Bak niyeti kötü değilmiş...
Adam da efendimize:
- Efendim madem niyeti kötü değilmiş. Ben de affettim. Hakkımı helal ediyorum...
Musafaha, kucaklaşma, helalleşme... Derken adam nefes nefese uyanmış. Kalbi küt küt atıyor. Etrafına bakmış kimse yok. Az ileri bakmış, ayaklarını tekmelediği adam hala orada yatıyor...
Hemen yanına varmış. Adamın ellerine yapışmak istemiş. Adamın verdiği cevap:
- Ya kardeşim git başımdan. Beni rahatsız edip durma. Az önce helalleştik ya...
Az önce helalleştik ya...

Diyeceğim o ki, kimde neler var bilemezsiniz. Atalarımız boşuna mı demişler:
Her günü Kadir, her geleni Hızır bil diye...
Beğenmediğiniz birisi iyilerden biri olur da, pişmanlığınıza doymazsınız...

Unutmayın... Beğenmediğinizi de Allah yarattı... Bir gün öyle bir söz edersiniz de, Allah'ın gücüne gidiverir. Ondan sonra da başınıza geleceklere hiç sitem etmeyin...

Peygamber efendimiz buyurmuş ya:
Başınıza gelmedikçe ölmezsiniz...