10 Ekim 2014, 18:47
|
Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 Arkadaşları:14 Cinsiyet:ANNE Memleket:ARZ Yaş:42 Mesaj:
2.423 Konular:
105 Beğenildi:98 Beğendi:4 Takdirleri:60 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: ŞÛRA suresini sorularla tanıyalım 16- ‘36. Size verilen şey, yalnızca dünya hayatının geçimliğidir. Allah'ın yanında bulunanlar ise daha iyi ve daha süreklidir. Bu mükâfat iman edenler ve Rablerine dayanıp güvenenler içindir’ ayetinin nazil olma sebebi nedir? - Hz. Ömer’in malını Allah yolunda harcadığında
- Hz. Ebu Bekir bütün malını Allah yoluna harcadığı zaman, bir topluluğun onu kınaması üzerine nazil olmuştur
- Ensardan bir sahabenin bütün malını Allah yoluna harcadığı zaman, bir topluluğun onu kınaması üzerine nazil olmuştur
- Hepsi
17- ‘İşte onun için sen (tevhide) dâvet et ve…’ ayetinin devamı hangisidir? - emrolunduğun gibi dosdoğru ol.
- Onların heveslerine uyma ve de ki
- Hepsi
- Ben Allah'ın indirdiği Kitab'a inandım ve aranızda adaleti gerçekleştirmekle emrolundum
18- sureye göre Bir kötülüğün cezası nedir ve mükafatı kime aittir? - hiçbiri
- Kötülüktür-kişiye aittir
- ona denk bir kötülüktür-Allah’ a aittir
- bağışlanmadır-kişiye aittir
19- ayet 8- ‘Allah dileseydi onları bir tek millet yapardı. Fakat O, dilediğini rahmetine kavuşturur; zalimlerin ise hiçbir dostu ve yardımcısı yoktur.’ ayetinin doğru açıklaması hangisidir? - Bütün insanlar müslümandır.
- Ayrı dinlerdeki bütün insanlar İslam dinine girebilirlerdi. Ama hidayet ve dalalet ilahi iradeye bağlıdır. Bununla birlikte inkarla kendilerine zulmedenler azaptan hiçbir şekilde kurtulamayacaklardır
- Hepsi
- İnsan akıl sahibidir.
20- Allah’ın, kullarına rızkı bol bol vermemesinin sebebi nedir? - yeryüzünde azacak olmaları
- yeryüzünün kıymetini unutmaları
- yeryüzünün genişlemesi
- hepsi
|
| |