Insanlık için bir göz yaşı
Küçük çocuk annesine sordu;
-Neden ağlıyorsun?
-çünkü ben kadınım diye cevap verdi annesi.
-Anlamadım! dedi çocuk.
-Ve hiç bir zaman anlamayacaksın diye cevap vererek çocuğu kucağına aldı.
-Babasına 'baba annem niye ağlıyor diye sordu'.
-Bütün kadınlar sebebsiz yere ağlayabilen yaratıklardır diye cevap verdi.
Küçük oğlan büyüdü yetişkin bir adam oldu,ama yinede anlayamadı kadınların niye ağladığını,ve bilge biri anlattı ona;
Kadınlar özel yaratıldı...Tüm yaşamın ağırlığını taşıyabilecek kuvvette olmasına rağmen başkalarına teselli verecek kadar yumuşak omuzlar verildi.Doğumun acısına olduğu kadar,doğurduğu evlatların nankörlüğüne dayanacak iç kuvveti verildi.Başkalarının kuvveti kalmadığında devam edecek azmi,ailesinin hastalığında yorgunluğa pabuç bırakmayacak kuvveti verildi.Her türlü şart altında ve hatta annelerini çok kötü incitseler de,çocuklarını sevme duygusallığı verildi.Bu duygusallık her yaşta çocukların,yaralarını sarmalarına sorunlarını dinleyip paylaşmalarına yardım ediyor.kocalarını tüm kusurlarıyla sevme kudretini verildi.onlara iyi bir kocanın eşini incitmeyeceğini fakat bazen destek ve kuvvetini deniyecek davranışlarda bulunabileceğini anlayacak duyarlı zeka verildi.Tek zayıflık olarak kadınlara birer göz yaşı verildi.Tamaman kendilerinin sahip oldukları,ihtiyaçları olduğunda kullanılmak üzere...
ALINTIDIR