Konu Başlıkları: DHBT İstişare bölümü
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2014, 13:22   Mesaj No:649

eymeen

Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:eymeen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31006
Üyelik T.: 12 Eylül 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 174
Konular: 0
Beğenildi:37
Beğendi:52
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: DHBT İstişare bölümü

Alıntı:
nurşen35 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sen şimdiden pes etmişsin..

Sana bir yaşanmış bir hikaye anlatayım, aslında bu hikayeyi daha önce de anlatmıştım.

Yüreği İlahiyat okumakla yanıp tutuşan, fakat düz lise çıkışlı olduğu içinde Ösym sınavına girmeden bu bölüme ulaşması zor.

Kayıt için geç kaldığını düşündüğü anda hocası diyor ki, git bir dene belki kayıt için süre dolmamıştır. O ümitle okula gittiğinde son evraklar alınmak üzere...

Artık 1 ay yada 1,5 ay var çalışması için. Fakat liseden mezun olalı çok uzun yıllar olmuş , mümkün değil kazanması. Sınav bitiyor ve sonuçlar açıklanıyor..İlahiyatın taban puanı 140 fakat o kşinin aldığı puan 135 puan, çok üzülüyor tabi ki!

Fakat hocasının yine desteğiyle ek kontenjana başvurması için diretiyor. O kişi o kadar ümitsiz ki, '' vazgeçelim hocam olmayacak işte Rabbim isteseydi, o puanımı yükseltirdi''
Ama hocası ısrarlı sen yapabilirsin, diyor.

O kişi gece gündüz Rabbine yalvarıyor'' Rabbim Sen dilersen bu az olan puanımı yükseltirsin, Senin gücün herşeye yeter'' bu duasından hiç vazgeçmiyor, ta ki !
Aöf için gidip kayıt yaptırıncaya kadar, kaydını yaptırıyor ama kendiside şaşkın çünkü puanı tutmayanın kaydını neden yaptılar , diye kendi kendine soruyor.
Onlara sormaya cesareti yok '' Biz yanlışlıkla kayıt etmişiz şimdi kaydınızı iptal ediyoruz '' diyecekler diye koşar adımlarla oradan uzaklaşıyor.

Bu arada o duasına sürekli devam ediyor '' Allah'ım SEN dilersen o puanımı yükseltirsin ''
Yerleştirme zamanı geldiğinde telefonla öğrenmesi gerekiyor, bir yakının arayıp belki yerleşmiştir ümidiyle telefonda soruyor '' telefondaki ses '' hayır yerleşememişsin. Tam telefonu kapatırken Rabbim Senin bir bildiğin vardır, diyor..

Telefondaki ses yükseliyor '' dur kapatma şaka yaptım 208 puanla İlahiyata yerleşmişsin ''

Yorumu sana bırakıyorum eymeen
çok haklısın Allah'tan ümidimizi kesmeyelim
Alıntı ile Cevapla