Cevap: DHBT İstişare bölümü Mülakatta Dikkat Edilecek Hususlar:
Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Okuma :
Kur'anı Kerim'i yüzünden okuma yaptırılacak. Kur'aı Kerim'i yüzünden çok iyi okuyarak komisyonu etkileyebilirsiniz. Kıraatı düzgün olmayan sınavda başarı elde edemez. Başarının sırrı burdan geçiyor. Bütün adayların buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Komisyonun en çok üzerinde durduğu konu; Mahreçler , sıfatlar ve tecvid kaidelerine çok dikkat edilmeli.
Ezber Rol Oynar DİKKAT :
Bazı sureleri bilmenizde fayda var. Din görevlisi adayı ( Yasin , Mülk , Hucurat , Rahman , Nebe sureleriyle Duha suresinden Nas suresine kadar ) ve duaları ezbere okur.
Biliyorsanız bildiğinizi açıkça söyleyiniz. Bilipte hatırlayamadığınız sureleri '' çalışmadım , heyecandan unuttum'' demeyiniz.
Mesela : Amme suresi çok kısa olduğundan '' hocam anımsayamadım ama şu sureleri çok iyi biliyorum, isterseniz onları okuyabilirim'' gibi + puanlar almanın yolunu deneyiniz. Alternatifler sununuz.
İlmihal Bilgisi :
Namaz , Oruç , Zekat , Hac ve Akaid konularında bilgili olmanız yeterli olacaktır. Diyanet İslam İlmihali 2 ciltlik kitaba göz atınız.
Hitabet Bilgisi:
Yağmur duası , Nikah duaları , Cenaze duaları , Hutbe dualarını mutlaka tekrar ediniz. Sert tipli olmayınız, kendinizi iyi tanıtınız.
Güler yüzlü olan + puan alır.
Müezzinler : Ses tonunuzu çok iyi ayarlayınız. Hangi ezanın hangi makamda okunduğunu iyi bilmeniz gerekiyor. Kamet getirme işini sıkı tutunuz.
Aşr- ı Şerif okuyacağınız zaman kendinizi kontrol ediniz..
ALINTI.. |