Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım 6.Ayeti kerimede ,annenin çocuğuna karşı görevleri ve çocuğu üzerindeki hakları anlatılıyor.hangisi bu ifadeler arasında yoktur.ayeti yazınız? a.Annesi onu karnında zorluk çekerek meşakkat içinde taşır b.onu güçlükle, meşakkatle doğurur c.helalinden rızkını temin eder d.onu doğurduktan sonra da uzun bir süre onu emzirir. 7.Ayeti kerimede geçen asi evlatla ana- babası arasında geçen diyolagta hangi ifadeye yer verilmez?ayeti yazınız a.Öfff size b.beni tekrar diriltilmemle mi tehdit ediyorsunuz c.Allahım benim soyumu düzelt d.bu sadece öncekilerin masallarıdır 8.Hangisi ,inkar edenlerin ateşe atılacakları gün, yüce Allah'ın onlara söyleyeceklerinden değildir? a.Dünyadaki hayatınızda sizin için güzel olan her şeyi harcadınız b.onların zevkini sürdünüz c.size gönderilen peygamberlere eziyet ettiniz,inanmadınız d.yeryüzünde haksız yere büyüklük tasladınız. 9.inkarcıların yeryüzünde haksız yere büyüklenmelirinin ve yoldan çıkıp bozgunculuk yapmalarının karşılığı ne olacaktır.ayeti yazınız? a.cehennem çukurlarından bir çukur b.alçaltıcı azapla cezalandırılacaklar c.biz kendi nefsimize zulmetmişiz diyecekler d.hepsi 10.Âd kavmi Allah’ın elçisine karşı, “haydi, eğer bu dediklerinde sadıksan bizi tehdit ettiği şey neyse onu getir. Semâdan başımıza taş mı yağdıracaksın? Azap mı getireceksin? Ne yapacaksan yap bakalım,” dediler...bu sözlerin üzerine Allah'ın elçisi Hud peygamberin,sözleri arasında yer alan ifadelerden hangisi yanlıştır.ayeti yazınız a.Allahım bana inanmıyorlar,sen onlara layık olduğklarını ver b.Doğrusu bunun ne zaman geleceğini Allah bilir c.ben size benimle gönderileni tebliğ ediyorum d.sizin cahil bir millet olduğunuzu görüyorum