Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Kasım 2014, 20:46   Mesaj No:8

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1329
Beğenildi:12752
Beğendi:9378
Takdirleri:29100
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım

11. 2.ayet “Bu Kitabın indirilmesi güçlü olan, Hakim olan Allah katındandır.”verilenlerden hangisi bu ayetten çıkarılacak bir hüküm değildir

a.bu kitabın sahibi izzzet şeref ve güç sahibidir
b.Kitabı okurken böyle bir Allah’tan geldiğini asla unutmamalıyız
c.Bu kitapla beraber olanlar şerefli, bu kitapla beraber olanlar güçlüdürler
d.bu kitapla ilgimizi kestiğimiz zaman da ebediyen izzet ve şerefimizi kaybederek şerefsizlerin elinde oyuncak olacağımızı unutmamalıyız
e.hepsi doğru

12.Allah gökleri ve aralarındakileri ne için yarattığını söylüyor.ayeti yazınız

a.belirli bir gerçeğe göre ve belirli bir süreyle yarattığını
b.akledebilmeleri için
c.kudretini görmeleri için yarttığını
d.kıyamete inanmayanlara ibret olsun diye yarattığını

13.Temsili okuma esaslarından biri''ses tonunu alçaltmak ,hüzünlü bir edayla okuma anlamına gelen'' Hafd-ı Savttır.Aşağıdaki örneklerden hangisi hafd-ı savt a örnektir

a.Rabbim! Bana ve anne babama verdiğin nimete şükretmemi ve benim hoşnut olacağın yararlı bir işi yapmamı sağla; bana verdiğin gibi soyuma da salâh ver; doğrusu sana yöneldim, ben, kendini sana verenlerdenim”
b.Doğrusu, “Rabbimiz Allah’tır” deyip, sonra da dosdoğru gidenlere korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir
c. O her şeye kâdirdir.”
d.Ey milletimiz! Allah’a çağıran Muhammed’e uyun ve O’na inanın

14.Temsili okuma esaslarından mananın gerektiriği yerlerde ''ses tonunu yükseltmek,vurgu yapmak''anlamına gelen Ref-i Savt'ır..hangisi ref-i savt a örnektir

a.33. “Gökleri, yeri yaratan ve onları yaratmaktan yorulmayan Allah’ın, ölüleri diriltmeye de kâdir olduğunu görmezler mi? Evet; O her şeye kâdirdir
b.Bu Kur’an öncekilerin masallarından başka bir şey değildir” diye cevap verirler
c.Rabbim! Bana ve anne babama verdiğin nimete şükretmemi ve benim hoşnut olacağın yararlı bir işi yapmamı sağla; bana verdiğin gibi soyuma da salâh ver; doğrusu sana yöneldim, ben, kendini sana verenlerdenim” demesi gerekir
d.hiçbiri

15.Bir çocuğun anne karnında taşınması,sütten kesilmesi ne kadar bir zaman dilimidir.ayeti yazın..

a.2 yaş
b.otuz ay
c.24 ay
d.hiçbiri

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~