Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Kasım 2014, 02:42   Mesaj No:9

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:5119
Takdir Et:
Standart Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım

Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
11. 2.ayet “Bu Kitabın indirilmesi güçlü olan, Hakim olan Allah katındandır.”verilenlerden hangisi bu ayetten çıkarılacak bir hüküm değildir

a.bu kitabın sahibi izzzet şeref ve güç sahibidir
b.Kitabı okurken böyle bir Allah’tan geldiğini asla unutmamalıyız
c.Bu kitapla beraber olanlar şerefli, bu kitapla beraber olanlar güçlüdürler
d.bu kitapla ilgimizi kestiğimiz zaman da ebediyen izzet ve şerefimizi kaybederek şerefsizlerin elinde oyuncak olacağımızı unutmamalıyız
e.hepsi doğru

e. hepsi doğru

12.Allah gökleri ve aralarındakileri ne için yarattığını söylüyor.ayeti yazınız

a.belirli bir gerçeğe göre ve belirli bir süreyle yarattığını
b.akledebilmeleri için
c.kudretini görmeleri için yarttığını
d.kıyamete inanmayanlara ibret olsun diye yarattığını

a. belirli bir gerçeğe göre ve belirli bir süreyle yarattığını
Ayet (3) '' Biz gökleri ve yeri yüce bir amacı gerçekleştirmek üzere ve belli bir süre için yarattık. Küfürde direnenler ise, bu dünyanın geçici olduğuna ve bir gün kıyametin kesinlikle kopacağına dair kendilerine yapılan uyarılara aldırış etmemektedir''

13.Temsili okuma esaslarından biri''ses tonunu alçaltmak ,hüzünlü bir edayla okuma anlamına gelen'' Hafd-ı Savttır.Aşağıdaki örneklerden hangisi hafd-ı savt a örnektir

a.Rabbim! Bana ve anne babama verdiğin nimete şükretmemi ve benim hoşnut olacağın yararlı bir işi yapmamı sağla; bana verdiğin gibi soyuma da salâh ver; doğrusu sana yöneldim, ben, kendini sana verenlerdenim”
b.Doğrusu, “Rabbimiz Allah’tır” deyip, sonra da dosdoğru gidenlere korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir
c. O her şeye kâdirdir.”
d.Ey milletimiz! Allah’a çağıran Muhammed’e uyun ve O’na inanın

a. '' Rabbim ! Bana ve anne babama verdiğin nimete şükretmemi ve benim hoşnut olacağın yararlı bir işi yapmamı sağla; bana verdiğin gibi soyuma da salah ver; doğrusu sana yöneldim, ben , kendimi sana verenlerdenim''

14.Temsili okuma esaslarından mananın gerektiriği yerlerde ''ses tonunu yükseltmek,vurgu yapmak''anlamına gelen Ref-i Savt'ır..hangisi ref-i savt a örnektir

a.33. “Gökleri, yeri yaratan ve onları yaratmaktan yorulmayan Allah’ın, ölüleri diriltmeye de kâdir olduğunu görmezler mi? Evet; O her şeye kâdirdir
b.Bu Kur’an öncekilerin masallarından başka bir şey değildir” diye cevap verirler
c.Rabbim! Bana ve anne babama verdiğin nimete şükretmemi ve benim hoşnut olacağın yararlı bir işi yapmamı sağla; bana verdiğin gibi soyuma da salâh ver; doğrusu sana yöneldim, ben, kendini sana verenlerdenim” demesi gerekir
d.hiçbiri

a. '' Gökleri yeri yaratan ve onları yaratmaktan yorulmayan Allah'ın, ölüleri diriltmeye de kadir olduğunu görmezler mi? Evet; O her şeye kadirdir''
15.Bir çocuğun anne karnında taşınması,sütten kesilmesi ne kadar bir zaman dilimidir.ayeti yazın..

a.2 yaş
b.otuz ay
c.24 ay
d.hiçbiri
b. otuz ay
Ayet (15)'' Biz insana anne babası hakkında iyilik tavsiye ettik. Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu. Onun taşınması ile sütten kesilmesi otuz aydır. Sonunda olgunluk çağına ulaşıp kırk yaşına girdiği zaman deki; Ey Rabbim beni öyle muvaffak kıl ki, bana ana - babama ihsan ettiğin nimetine şükredeyim ve razı olacağın iyi bir iş yapayım. Zürriyetim hakkında da benim için salahlar muvaffakiyetler nasip eyle. Çünkü, ben tövbe ile gerçekten sana yüz tuttum ve ben gerçek müslümanlardanım''