Öncelikle Adem Çaylak'ı tanımak isteyenler için
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Siz Türkiye'ye dışardan bakıyorsunuz biz ise içeriden bakıyorum. Adem Çaylak Ankara'nın göbeğinde yaşıyor ve gerek kendi arkadaşları gerekse yakın ve uzak tanıdıkları idari ve bürokraside yetkili yerlerde bulunuyor. Adem Çaylak'ın Milat gazetesindeki yazılara göz atarsanız şu linktedir:
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Adem Çaylak, müslümanların iktidardaki zaafiyetlerini, yanlışlıklarını ve toplumdaki yozlaşma ve değişmelerin farkında olarak bir nebze de olsa eleştiri getirmeye çalışıyor. Bu tür eleştiriler olmazsa inanın ki iktidardakiler her yaptıklarını doğru kabul ederek büyük yanlışların içine düşerler.Adem Çaylak gibi yazarların olması gerekir. Avrupa yaşayan Müslümanların Türkiye olan yozlaşmalardan haberi olmaması doğaldır. Bir taraftan insanlar maddi refaha eriyorken manevi olarak ya da islami hassasiyetlerin yok olduğunu biz Ankara'nın göbeğinde olarak biliyoruz , görüyoruz. "Çukurambarlaşma" tabiri sizin için bir şey ifade etmeyebilir ama bizim için çok şey ifade ediyor. Ankara'nın Çukurambar yerleşim bölgesinde İslami sosyetenin, elit tabakaların yerleştiği yer olduğu ve yaşantılarının zengin sosyetelerden farklı olmadığı bilinen şeylerdir. Orada bir dairenin fiyatının Ankara'nın orta semtlerindeki daire fiyatlarından 5-10 kat daha fazla olduğunu ve oradaki tesettürün giyim ve kuşamın daha farklı olduğunu aşikardır.
Yazar sadece iktidarı uyarmıyor hepimizi uyarıyor. Uyarılarını da katılıyorum. Hayatın dışından ya da ütopik ya da zanni konuşmuyor, var olanı konuşuyor,anlatıyor.
Cesaretli konuşmasından dolayı tebrik ediyorum