Cevap: Zehiri İlaca Çeviren Muhabbet - İlacı Zehire Çeviren Adavet!.. Kötü ahlaklı bir arkadaşım namaza başlamış diye içimde kıskançlık haset duyguları kabarıyor, bu vesvese midir hasedlik midir?
Bunlar şeytandan gelen vesveselerdir. İnsan nefsini her zaman aşağı görmelidir. Mümin kardeşlerimize hüsnü zanla bakmak gerektir.
Bir insan ne kadar kötü ve günahkar olursa olsun tevbe edip salih bir insan olabilir. Tüm müminler bir vücudun azaları gibidirler. Bir mümin kardeşimizde kötülük varsa bizim bir azamız hastalanmış demektir. Nasıl bir organımız hastalıktan kurtulduğunda seviniyorsak, kötü bir kardeşimiz de tevbekar olduğunda öyle sevinmeliyiz.
Ahirete ait işlerde rekabet olmaz. Çünkü yer darlığı yoktur. Mesela iki kişiyi tonlarca altın olan bir hazinenin içine bıraksanız taşıyabildiğiniz kadar alın deseniz o iki insan için darlık mal paylaşamama gibi bir durum olur mu? Elbette olmaz. Çünkü orada yüzlerce kişiye yetecek altın vardır. Herkes kendi çabasıyla yüklenebildiği kadar altını yüklenir çıkar.
Ahiret amellerinde de kimse kimseden mal kaçırmaya çalışmıyor. Allah'ın cenneti geniştir. Salih amel işleyen herkese orada bol bol mükafat vardır. Kıskançlık haset olacak bir durum yoktur.
Namazı herkes kılabilir. Sadece bir kişi kılacak başka kimse kılamaz diye bir rekabet de yoktur. İsteyen sabaha kadar namaz kılsın bol bol sevap kazansın, engel yoktur.
Şayet siz bir müminin namaz kılmasından ibadet etmesinden memnun olur hoşnut olursanız, ona destek olur, dua ederseniz onun sevaplarından da hissedar olabilirsiniz. Bu da büyük bir zenginliktir.
Kardeşiniz için dua edin daha çok ibadet etsin, namazı hiç bırakmasın diye. Böylece onun ibadetlerinden size de sevap gelir.
Mesela birisi ticarette çok para kazanıyor, o kazandıkça size de onun kazancı kadar para veriliyor olsa ne düşünürsünüz. O ne kadar kazanırsa siz o kadar sevinir "aman daha fazla kazansın" dersiniz.
Aynen bunun gibi kardeşinize dua edin destek olun ki onun kazandığı sevaplar kadar size de sevap gelsin. Mustafa Demirbaş |