13 Kasım 2014, 12:28
|
Mesaj No:119 |
Durumu: Medine No : 21422 Üyelik T.:
08 Kasım 2012 Arkadaşları:35 Cinsiyet: Mesaj :
3.297 Konular:
784 Beğenildi:132 Beğendi:34 Takdirleri:141 Takdir Et:
| Cevap: Bediüzzaman'dan Sözler Alıntı: nurşen35 Üyemizden Alıntı
Üstadın bu sözünü yazdığım şekilde öğrenmiştim.
Benimde anladığım Said Nursi kendinin ve insanların dünyadaki halinden bahsederek Faniyim bu dünyada kalıcı değilim. Acizim , Rabbimin karşısında daha da acizliği isterim. Fatma hoca benim yazmış olduğum sözlerden anlaşılan faniliği , acizliği ve Rabbine kavuşma isteği.
Sizin yazdığınız şekilde de Rabbinin büyüklüğü, azametinden bahsediliyor.
Herhalde Said Nursi'nin bu sözleri iki şekilde de anlam kazandırılmaya çalışılmış.
Çünkü; bu sözleri ben hep böyle biliyordum. Eğer anlamda bir yanlışlık varsa özür diliyorum ve yazdıklarımın silinmesini istiyorum... | insan aciz diyor üstad ben insanın eksikliklerine noksanlıklarına değil noksansız,eksizsiz,herşeye gücü yeten,söylediklerimi değil söylemediklerimi duyan mevlana döndüm diyor.
dünyevi dostlar,akrabalar fani ve kabir kapısına kadar o yüzden kabir kapısına kadar olanla değil,beni bizi gören gözeten baki olan Rabb imi isterim diyor.
mana itibariyle ben böyle biliyorum nurşencim. |
| |