Cevap: KAF SÜRESİNi SORULARLA TAIYALIM...
5...Surede kafirlerin öldükten sonra tekrar dirilmeyi neye uygun görmeyip uzak görüyorlardı..
a] ellerindeki bilgiye
b]akılallarına
c] hevalarına
d) hiçbiri 3- Biz öldüğümüz ve toprak olduğumuz zaman mı dirileceğiz? Bu uzak bir dönüştür.
SORU 6].Surede hak kendilerine geldikten sonra yalanlayanları nasıl tarif ediyor..
a]şımarık
b]uyuklayan
c]baplı bulundukları otoriteden kopmaya çalışmayan d]şaşırmış bir halde 5- Doğrusu onlar, hak kendilerine gelince onu yalanladılar. Şimdi onlar şaşırmış bir haldedirler.
SORU.7].Surede üüzerinde düşünmeye çağırdığı ve hiç bir çatlağın bulunmadığı yer olaralak anlattığı neresidir..
a] Dünyanın kendisi
b] Ay
c] güneş d]gök 6- Üzerlerindeki göğe bakmazlar mı ki, onu nasıl bina etmiş ve nasıl donatmışız? Onda hiçbir çatlakta yoktur.
SORU 8].Surede Rasulullah a hitaben üzerlerinde zorlayıcı olmadıklarına ne ile öğüt vermesi isteniyor..
a] tasavvuf tkitapları ile
b] şeyhlerine zuhurat denilen meçhul bi yerden gelen bilgilerle c]Kuran ile
d]bağlı bulundukları anayasa kitabıyla 45-Sen onların üstünde bir zorlaştırıcı değilsin, sadece tehdidimden korkanlara Kur'an'la öğüt ver.
SORU.9]Şeytana uyan müşriklerin,şeytan tarafından nasıl bi hatapla tek başlarına kalacaklarını anlatan ayet hangisidir. a] Müşrikin arkadaşı (şeytan) der ki: Rabbimiz! Ben onu azdırmadım. Fakat kendisi derin bir sapıklık içindeydi.
b] ben onu azdırdım ve yinede suçlu odur
c]bana uymasaydı,banane
d]sizi kandırdım artık birlikte yanacaz kankalar.. 27- Yanındaki arkadaşı dedi ki: "Rabb'imiz, ben onu azdırmadım, zaten o kendisi derin bir sapıklık içinde idi."
SORU 10..Ahiret hayatındaki yeniden dirileşi tasvir edip örneklendirilen ayetler hangileridir.
a]13,14
b]9,10.
c]22,23 d] 33,34 33- Görmediği Rahman'dan korkan ve Allah'a yönelmiş bir kalble gelen sizlere, hepinize söz verilen yerdir. 34- "Oraya esenlikle girin; işte sonsuzluk günü budur" denir.