Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Kasım 2014, 20:21   Mesaj No:5

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1328
Beğenildi:12717
Beğendi:9341
Takdirleri:29036
Takdir Et:
Standart Cevap: KAF SÜRESİNi SORULARLA TAIYALIM...

5...Surede kafirlerin öldükten sonra tekrar dirilmeyi neye uygun görmeyip uzak görüyorlardı..

a] ellerindeki bilgiye

b]akılallarına

c] hevalarına

d) hiçbiri
3- Biz öldüğümüz ve toprak olduğumuz zaman mı dirileceğiz? Bu uzak bir dönüştür.

SORU 6].Surede hak kendilerine geldikten sonra yalanlayanları nasıl tarif ediyor..

a]şımarık

b]uyuklayan

c]baplı bulundukları otoriteden kopmaya çalışmayan

d]şaşırmış bir halde

5- Doğrusu onlar, hak kendilerine gelince onu yalanladılar. Şimdi onlar şaşırmış bir haldedirler.

SORU.7].Surede üüzerinde düşünmeye çağırdığı ve hiç bir çatlağın bulunmadığı yer olaralak anlattığı neresidir..

a] Dünyanın kendisi

b] Ay

c] güneş

d]gök
6- Üzerlerindeki göğe bakmazlar mı ki, onu nasıl bina etmiş ve nasıl donatmışız? Onda hiçbir çatlakta yoktur.

SORU 8].Surede Rasulullah a hitaben üzerlerinde zorlayıcı olmadıklarına ne ile öğüt vermesi isteniyor..

a] tasavvuf tkitapları ile

b] şeyhlerine zuhurat denilen meçhul bi yerden gelen bilgilerle

c]Kuran ile

d]bağlı bulundukları anayasa kitabıyla

45-Sen onların üstünde bir zorlaştırıcı değilsin, sadece tehdidimden korkanlara Kur'an'la öğüt ver.

SORU.9]Şeytana uyan müşriklerin,şeytan tarafından nasıl bi hatapla tek başlarına kalacaklarını anlatan ayet hangisidir.

a] Müşrikin arkadaşı (şeytan) der ki: Rabbimiz! Ben onu azdırmadım. Fakat kendisi derin bir sapıklık içindeydi.

b] ben onu azdırdım ve yinede suçlu odur

c]bana uymasaydı,banane

d]sizi kandırdım artık birlikte yanacaz kankalar..
27- Yanındaki arkadaşı dedi ki: "Rabb'imiz, ben onu azdırmadım, zaten o kendisi derin bir sapıklık içinde idi."

SORU 10..Ahiret hayatındaki yeniden dirileşi tasvir edip örneklendirilen ayetler hangileridir.

a]13,14

b]9,10.

c]22,23

d] 33,34
33- Görmediği Rahman'dan korkan ve Allah'a yönelmiş bir kalble gelen sizlere, hepinize söz verilen yerdir.
34- "Oraya esenlikle girin; işte sonsuzluk günü budur" denir.

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~