19 Aralık 2014, 22:01
|
Mesaj No:45 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 Arkadaşları:14 Cinsiyet:ANNE Memleket:ARZ Yaş:42 Mesaj:
2.423 Konular:
105 Beğenildi:97 Beğendi:4 Takdirleri:60 Takdir Et:
| Cevap: KASAS Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı: mihrinaz Üyemizden Alıntı
31- Hangisi, Rabbimizin Hz. Musa’yı annesine tekrar verişiyle ilgili olan ayette geçmektedir? A. “Allah'ın vaadinin gerçek olduğunu bilsin” diye B. “gözü aydın olsun” diye C. “gam çekmesin” diye D. hepsi 13- Böylece biz onu annesine geri verdik ki gözü aydın olsun, üzülmesin ve Allah'ın vaadinin gerçek olduğunu bilsin. Fakat çoğu bunu bilmez. 32- Hangisi “Şehirde korku içinde, (etrafı) gözetleyerek sabahladı…” ayetinin devamında geçmektedir? A. Doğrusu sen, besbelli bir azgınsın! B. Allah’ı unutarak neler yapıyorsun! C. Bilmiyorum deyip de kurtulamazsın! D. hepsi 18- Şehirde korku içinde etrafı gözetleyerek sabahladı. Dün kendisinden yardım isteyen kişi bağırarak yine ondan yardım istiyordu. Musa ona; "Besbelli sen bir azgınsın. " dedi. 33- 44, 45 ve 46. ayet meallerindeki ortak durum nedir? A. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in olanları vahiy yoluyla Allah’tan öğrenmiş olması B. Şeytan C. Hiçbiri D. Uyku 44- Ey Muhammed! Musa'ya emrimizi vahyettiğimiz zaman sen mukaddes vadinin batı tarafında değildin, onu görenlerden de değildin. 45- Biz nice nesiller var etmiştik de onların üzerinden uzun zamanlar geçti. Ey Muhammed! Sen Medyen halkı arasında bulunup onlara ayetlerimizi okumuyordun. Fakat o haberleri sana gönderen biziz. 46- Sen Musa'ya hitab ettiğimiz zaman Tur'un yanında da değildin. Fakat Rabb'inden bir rahmet olarak orada geçenleri sana bildirdik ki senden önce bir uyarıcı peygamber gelmemiş olan kavmi uyarasın; belki düşünüp öğüt alırlar 34- Hangisi “…yaman bir zorba olmayı arzuluyorsun sen “ diye biten ayette bahsedilerlerden değildir? A. Bana da mı kıymak istiyorsun? B. Arabuluculardan olmak istemiyorsun C. Bana birşeyler ögret D. Hiçbiri 19- Nihayet Musa ikisininde düşmanı olan adamı yakalamak isteyince; "Ey Musa! Dün bir canı öldürdüğün gibi beni de mi öldürmek istiyorsun? Sen yeryüzünde islah edenlerden değilde zorba olmak istiyorsun. "dedi 35- Hz. Musa’ya sütünü veren kimdir? A. Firavun un karısı B. Kendi annesi C. Süt annesi D. hiçbiri 12- Önceden, süt annelerini memesini kabul etmemesini sağladık. Musa'nın ablası; "Sizin için onun bakımını üstlenecek ve ona öğüt verip onu güzelce eğitecek bir aileyi göstereyim mi? dedi" 13- Böylece biz onu annesine geri verdik ki gözü aydın olsun, üzülmesin ve Allah'ın vaadinin gerçek olduğunu bilsin. Fakat çoğu bunu bilmez. | 32, 33,35 doğru
31de ayet A,B ve C de verdiğim mealler de geçtiği için cevap
D-hepsi olmalı
34 de
19 - Musa, ikisinin de düşmanı olan adamı yakalamak isteyince, o adam dedi ki: "Ey Musa! Dün bir cana kıydığın gibi, bana da mı kıymak istiyorsun? Demek arabuluculardan olmak istemiyor da, bu yerde ille yaman bir zorba olmayı arzuluyorsun sen!"
mealindeki ayette geçmediği için doğru cvp C- "Bana birşeyler ögret" olmalı |
| |