26 Aralık 2014, 08:25
|
Mesaj No:53 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2.154 Konular:
309 Beğenildi:180 Beğendi:15 Takdirleri:560 Takdir Et:
| Cevap: Kim bu Allah dostları? Alıntı: hakaşığı Üyemizden Alıntı
ben de anlamak için sordum allah razı olsun sizden evet bende aynı şekilde menzıl tarıkatına baglandım kadiriyyenin bir kolu gercekten anlatılanların hepsi dogru.tabii farklı bır yol izlemedim fakat kusuruma bakmayın..ama anlatılan herseyi bizzat yasadım gercekten dogru mu diye ...sizi de zorladım fakat arkadaslarımız anlasın diye demek ki her tarikat dusmanı vehahbiligi savunmuyormuş burdan da onu anlamiş olduk.hak hakkınızı helal edin | Allah var sıkıntı yok.İslam dini için bir şeyler yapmaya çalışanlar arasında,yanlış ve hatalar veya bazı konularda,bu konularda muhkem ayet ve hadislerle açıklanmış olanların dışındaki konularda farklı düşünüle bilinir.Farklı meşru teviller yapıla bilinir.
Yalnız tarikat ve tasavvuf masum olmadığı gibi,içinde kurana ve sünnete muhalif hemde ŞİRK barındıran bi ekoldur.Karşı çıkmamız bundandır.tasavvufun ıslah edilecek kadar masumiyeti yok,bu ekol ancak inkılap edilmelidir.
Vehabiliğe gelince,ne ben nede hiçbir muvvahid kendinin VEHABİ olduğunu söylemez.Bunu muhammed bin abdulvehab bile söylememiş.muhammed bin abdul vehab da senin benim gibi bir insan,oda islamı derd edinmiş gücü nispetince hatasıyla,sevabıyla günahıyla çalışmıştır.Fikirleri arasında hata ve yanlışlar olabilir mi? Tabikide olabilir,hatasızlık kusursuzluk sadece Allah a aittir.Muhammed bin abdul vehabın hatalı ve yanlış olan fikirlerini kaynak belirterek verin bizde görüp anlayalım ve sizede teşekkür edelim.Sağlıcakla kalın...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
| |