Konu Başlıkları: Kim bu Allah dostları?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2014, 08:25   Mesaj No:53

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Kim bu Allah dostları?

Alıntı:
hakaşığı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ben de anlamak için sordum allah razı olsun sizden evet bende aynı şekilde menzıl tarıkatına baglandım kadiriyyenin bir kolu gercekten anlatılanların hepsi dogru.tabii farklı bır yol izlemedim fakat kusuruma bakmayın..ama anlatılan herseyi bizzat yasadım gercekten dogru mu diye ...sizi de zorladım fakat arkadaslarımız anlasın diye demek ki her tarikat dusmanı vehahbiligi savunmuyormuş burdan da onu anlamiş olduk.hakhakkınızı helal edin

Allah var sıkıntı yok.İslam dini için bir şeyler yapmaya çalışanlar arasında,yanlış ve hatalar veya bazı konularda,bu konularda muhkem ayet ve hadislerle açıklanmış olanların dışındaki konularda farklı düşünüle bilinir.Farklı meşru teviller yapıla bilinir.

Yalnız tarikat ve tasavvuf masum olmadığı gibi,içinde kurana ve sünnete muhalif hemde ŞİRK barındıran bi ekoldur.Karşı çıkmamız bundandır.tasavvufun ıslah edilecek kadar masumiyeti yok,bu ekol ancak inkılap edilmelidir.

Vehabiliğe gelince,ne ben nede hiçbir muvvahid kendinin VEHABİ olduğunu söylemez.Bunu muhammed bin abdulvehab bile söylememiş.muhammed bin abdul vehab da senin benim gibi bir insan,oda islamı derd edinmiş gücü nispetince hatasıyla,sevabıyla günahıyla çalışmıştır.Fikirleri arasında hata ve yanlışlar olabilir mi? Tabikide olabilir,hatasızlık kusursuzluk sadece Allah a aittir.Muhammed bin abdul vehabın hatalı ve yanlış olan fikirlerini kaynak belirterek verin bizde görüp anlayalım ve sizede teşekkür edelim.Sağlıcakla kalın...