Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı
Allah var sıkıntı yok.İslam dini için bir şeyler yapmaya çalışanlar arasında,yanlış ve hatalar veya bazı konularda,bu konularda muhkem ayet ve hadislerle açıklanmış olanların dışındaki konularda farklı düşünüle bilinir.Farklı meşru teviller yapıla bilinir.
Yalnız tarikat ve tasavvuf masum olmadığı gibi,içinde kurana ve sünnete muhalif hemde ŞİRK barındıran bi ekoldur.Karşı çıkmamız bundandır.tasavvufun ıslah edilecek kadar masumiyeti yok,bu ekol ancak inkılap edilmelidir.
Vehabiliğe gelince,ne ben nede hiçbir muvvahid kendinin VEHABİ olduğunu söylemez.Bunu muhammed bin abdulvehab bile söylememiş.muhammed bin abdul vehab da senin benim gibi bir insan,oda islamı derd edinmiş gücü nispetince hatasıyla,sevabıyla günahıyla çalışmıştır.Fikirleri arasında hata ve yanlışlar olabilir mi? Tabikide olabilir,hatasızlık kusursuzluk sadece Allah a aittir.Muhammed bin abdul vehabın hatalı ve yanlış olan fikirlerini kaynak belirterek verin bizde görüp anlayalım ve sizede teşekkür edelim.Sağlıcakla kalın... |
Tarikat ve tasavvufu sirk barındırıyor demissiniz ve ıslah edilecek bir yani yok diyerek bütün tarikat ve tasavvuf erbabını sirkle itham etmissiniz öncellikle Abdulkadir geylani r.a şahı naksibend r.a imam Ahmed faruki r.a vb. gibi zatlarida bu kategoriye kelaminiz içinde dahil görüyorum cunku ayrım söz konusu değil... ve sizce ve zihniyetinizce kelam olarak tekfir etmeyi çok kolay görüyorsunuz... Bu birinci yanlisiniz yani mısırda da öyle olmuştu müslüman kardeşleri siyasete karışıyor diye tekfir eden kendileri ne selefiler diyen bir güruh ne olduysa bir müddet sonra siyasete girdi ve kimse onları küfre firdiniz diye itham etmedi... Neyse bu konum değil ben sadece sunu anlatmak isterim...dün yazmistiniz bütün müslümanlar Allahcc. Dostu diye ben de size ayette gecen .....ve men lem yuhkem bima enzeallahu fe ulaike humul fasikun ve bir sonraki ayette zalimun ve öncesinde kafirun diye gecen ayetler kimlere bakiyor .....o Müslümanlar Allahcc dostu dediğimiz ayette ise onlara korku yok onlar uzulmeyeceklerde diyor bu ayetlere nasıl bakacaksınız