Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Aralık 2014, 20:03   Mesaj No:19

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Memleket:Wan
Konular: 316
Beğenildi:1428
Beğendi:590
Takdirleri:598
Takdir Et:
Standart Cevap: işte beyni güçlendiren 7 emir!!!

Alıntı:
hakaşığı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
orda daha çok yogadan bahsetmedim nefes calışmalarından behsettim.ama ne hikmet ise buralara nasıl getirdiniz bravoo...allah sizin kalplerinize bakar .bu ayeti nasıl yorumluyosunuz o zaman merak ediyorum.ayrıce efendimiz yahudiler ile alışverişte yapmıştır.boyle yapınca onlardan mı olunuyo şimdi soruyorum..
ilk önce ayeti tam anlamıyla bütünüyle yazalım...

Allah, sizleri ağız alışkanlığıyla yaptığınız yeminlerden dolayı cezalandırmaz. Ancak gönüllerinizin bilinçli yaptığı yeminlerden sorumlu tutar. Allah, çok bağışlayıcı, çok halimdir.Bakara süresi 225..

Peygamber Efendimiz aleyhissalatü vesselam buyurmaktadır:
"Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar."müslim.

Hazret-i Ali (ra) Efendimizin meşhur sözü de bunu ifade eder. Der ki:

"Elbise ve süslenmelerle elde edilen dış güzellik kalıcı güzellik değildir. Asıl güzellik ahlak ve davranış güzelliğidir ki, onun sahibini hem imanlı çevresi hem de Yaratan'ı sever."

Yahudilerle ticarete getirmissiniz konuyu bu ticaretdir...adı üzerinde ticaret..

birgün efendimiz sa.v hz ömerin elinde tevratdan kac nüsha görür,hz ömer derki cok güzel sözler ,efendimiz yüzünü eksitir ve derki vallahi musa a.s bile suan olsa bana tabi olmaktan baska kurtulusu yoktur..

Abdullah b. Ömer'den (r.a.)rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Kim kendini bir kavme benzetirse, o da onlardandır." ( Ahmed: 2/50-92, 7/142, Ebu Davud Libas: 4031

Ömer (r.a.) şöyle demiştir:
"Cahiliye ehli (hacda) güneş doğuncaya dek toplanma yerinden gitmezlerdi. Rasulullah (s.a.v.) ise güneşin doğmasından önce oradan ayrılır ve şöyle derdi:
"Bizim yolumuz müşriklerin yolundan ayrıdır."(Bunu mevcut sünenlerde bulamadım. Bk. İbni Kesir Tefsir Bakara: 2/199 ayeti, Suyuti ed-Dürrü'l-Mensur: 1/266-267, Beyhaki Sünenü'l- Kübra: 5/125)
Müşrikler güneş batmadan önce Arafat'tan ayrılırlardı. Rasulullah da (s.a.v.) onlara muhalefet etmek için güneş battıktan sonra oradan ayrılırdı.

Kafir ve müşriklere benzeme anlamında islam gitdikleri oldan gitmeyin bile diye uyarır...