02 Ocak 2015, 13:55
|
Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2.154 Konular:
309 Beğenildi:180 Beğendi:15 Takdirleri:560 Takdir Et:
| Cevap: Tasavvuf/Ali Parlak Abi tasavvufun temel taşları BÜYÜK ŞİRKLERDEN oluştuğu için,tasavvufun ıslah edilecek bi tarafı yok.
Tasavvufun büyük şirkleri olan,RABITA,ŞEYHE İNTİSAB,SEYRİ SÜLÜK,DARDA KALINCA ÖLÜ OLSUN DİRİ OLSUN ŞEYH TEN YARDIM İSTEMEK,GAVS, KUTUP,SADAT gibi takma isimlerle Allah ın sıfatlarının kuşatıldığı üstün varlıkları ve uygulama şekli ile bidat olan zikirlerini çıkarırsanız bunu hiç bir tasavvufçu kabul etmeyecektir,çünkü bunlarda bu haller DİN olmuştur..
Kısacası Abdulmelik abi,sizin bu yaklaşımınız sakat bir bakış açısı, neden mi ?
Nedeni şu,içinde islam ile örtüşen her yaşama biçimindeki oluşumu İSLAM DİYE KABUL EDERSEK,kominizm,sosyalizm,budizm vb yaşama biçimlerindede İSLAM İLE ÖRTÜŞEN taraflar vardır.Birileri kalkıp sizin bu yaklaşımınızdan yola çıkarak,bunlarda ASLINDA İSLAMA UYGUN TARAFLARI VAR ONLARIDA İSLAMA YAMAYALIM DERSE siz aynı tavırla bunlarLADA dinler arası diyalog kurmanız lazım gerekmezmi ,anlaşılan sizin gözünüz benim toprağımın yerinde
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
| |