Cevap: Tasavvuf/Ali Parlak Alıntı: Abdulmelik Üyemizden Alıntı
Muhterem Zülküf senden ayrıldığım nokta toptancılık. Seni hep suçladığım bir nokta var yıllardır. "Tarihteki haricilik günümüzün işid kafası." bu kafanın ezber sloganı şudur : "KURAN'DA VARMI ? VARSA TAMAM.YOKSA AT ÇÖPE"
Her şeyi kuranda arayacaksan ali hocanın sorularına da el atıver bi zahmet.
"tek kaynak kuran" mantığı saplantıdır tıkanmaktır çıkmaza girmektir islamı kişisel ve sosyal hayatta yaşanmaz hale sokmaktır. Ebu Hanife'nin istihsan çaresini devreye koymak zorunda kalması budur. İmam şafinin fıkıh usulü ilmini devreye koyması budur. Harici kafası ile hareket etmek En önemlisi Resulullah (sav)i devre dışı bırakmaktır. Bu durum imanı götürür vahim sonuçlar doğurur.
diğer taraftan tasavvuf konusunda yıllardır yazışıyoruz. tasavvuf konusunda senle hemfikirim ancak temkinli yaklaşmak zorundayım. Paldır küldür tekfir edemem kimseyi.
tasavvuf içinde soytarıların şaklabanların şovmenlerin kaçıkların olması tasavvufu red etmek gerekçesi olmamalı. tasavvuf ahlaktır edeptir tezkiyedir. Bu ekolun içine sızan palyaçoların uydurma hurafeleri ile binlerce müntesibi alimleri tekfir mi edeceğiz?
bir an senin mantığınla bakalım. Gazali adeviye Ebu zer Geylani gibi yüzlerce alimi tekfir edebilir misin? vicdanın imanın buna musade edecek mi ? musade etse bile ne kazanacaksın tekfircilik ile? madalyamı takacaklar sana? tekfir ettiğin kişi gerçekten hakketmişse nur ala nur. ya hakketmemişse? seni kim kurtaracak Allah'ın elinden ?
Kuranın genel prensiplerine aykırı olmamak kaydıyla doğru nerden gelirse gelsin doğrudur ister sosyalizmden gelsin ister başka bir izm'den gelsin. Bu doğrunun doğruluğunu geçersiz kılmaz ki. yanlış nerden gelse gelsin merduttur.
tekrar ediyorum tasavvuf gerçekten hurafe bidat hatta şirk kaynıyor. hasani basrinin tasavvufu ile menzilin tasavvufu arasında binlerce fark yok mu ?
sözün özü toptancılığa ve tekfirciliğe hayır. bu konuda anlaşalım. Geri kalan düşüncelerine katılıyorum. Tekfiri hakkeden yok mu? elbette vardır ama bu bizim işimiz değil. Biz İmanmatik değiliz ölçelim.Allahın polisi de değiliz. Bırakalım bu konuyu rabbimiz karar versin.
Olur mu ağa? | Ben bu yazının altına çekinmeden imzamı atarım...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. |