Konu Başlıkları: Şehidlerin Ardından...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ocak 2015, 12:49   Mesaj No:6

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Memleket:Wan
Konular: 316
Beğenildi:1428
Beğendi:590
Takdirleri:598
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Şehidlerin Ardından...

Şehid CENGİZ ORUÇ ( 30 Ekim 1993 )

Diyarbakır 1967’de Diyarbakır’da doğdu. İlkokulu Diyarbakır’da okudu. Orta ve liseyi Diyarbakır İmam Hatip lisesi’nde tamamladı. Müslüman bir ailenin çocuğu olduğu için, daha ortaokul birinci sınıftayken, islami mücadelenin kıyısında, küçücük gayretleriyle dikkat çekiyordu. Okul yılları uzadıkça, o da kıyıdan içeriye doğru ilerliyordu. Zihnî kapasitesi yaşıtlarının üzerindeydi. Lise yıllarında okuldan ayrı olarak, Arapça tahsiline başladı. Yaz tatili süresince, Şark Medreselerinde, Arapça ve İslamî ilimleri tahsil ediyordu. Lise yıllarındayken, bir yol aramasında, yanında Arapça eserler olduğu için, göz altına alındı ve DGM’ce tutuklandı. Bir süre cezaevinde yattıktan sonra, tahliye oldu ve daha sonra da beraat etti. 1987 yılında liseyi bitirince, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazandı. Fakülte hayatı da lisenin devamıydı. Her geçen gün fikrî derinliği artıyor, daha da olgunlaşıyordu. 1991 yılında fakülteyi bitirdi.Bu arada zaman zaman, dergiler için, Arapça’dan çeviriler yapıyordu. Arapça’nın dışında, Farsça’yı da çok iyi biliyordu. Cengiz Oruç 30 Ekim 1993 şehid edildi.