Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Eylül 2008, 00:30   Mesaj No:5

KEVİR

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:KEVİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1676
Üyelik T.: 05 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Konular: 70
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Biz Bir Halkı Unuttuk Sevgilim...‏(K.Kentli)

Bilim ergeç yayılırmış ve insanoğlu afrikanın en ucra köşesinde yaşıyorsa bile bilim ona da ulaşırmış.
Kürtlerin islam ümetinin yetimi olduğu doğrudur. çok fazla geçmişe gitmeden de anlayabiliriz bunu. Kürtler suriye, ırak, iran ve türkiyede yaşamaktadırlar. ancak 2000 li yıllara kadar bu dört ülkedede çokda adil olmayan uygulamalara maruz kaldılar.
Kendi yaşantımdan biliyorum, kürtçe konuşan adamın subay tarafından çarşı ortasında tokatlandığını. ekmek isterken bile nasıl isteyeceğini bilmediği için ter dökenleri. Derdini anlatamayacağı için doktora gitmekten çekinenleri ve doktorun odasından hakaretler yiyip dışarı çıkarılanı(Benim kendi annemdi).
Şüphesiz bu durumların hepsi çocukların üstünde bir korku oluşturdu. Lisede okurken bile Bir asker bizi çağırsa gözlerimizden korku akardı, bu gün bile bu fobinin etkisi var üzerimde.
ben türkçeyi ortaokulda öğrendim, o kadar zor günlerdiki. öğretmen tahtaya kaldırsa acaba ne yapacağım diye heyecandan kalbim yerinden fırlayacak gibi olurdu.
sonra zaman geçti ve bilim yayıldı. insanlar dönüp yaptıklarına baktılar hepsi boş ve içi kof şeylerdi.
haaa unutmadan bu olumsuzlukları zengin kürt çocukları yaşamadılar çünkü çamurdan oluşan bu dünyada, para her yerde ve her zamanda ittibar için yeterlidir.

Ben sadece kendi yaşadıklarımı anlattım, tarihte neler oldu Allah bilir.