Malzemeler: Köfte için:
300 gram köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 dilim ekmek içi
Maydanoz
2 kaşık zeytinyağ
Tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, kekik,nane
2 diş sarımsak
İçi için:
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı domates sosu
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Domates
Kaşar
Pişmesi için:
1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı:
Derin bir kap da kıymayı, yumurtayı, ekmek içini, ince doğranmış maydanozu, yağı, dövülmüş sarımsağı, tuzu ve baharatları karıştırın. Karışımı iyice yoğurun Dinlemeye bırakın.
O sırada pirinci ayıklayın ve tuzlu suda yarım saat bekletin Tencerede tereyağını eritin. Kızdırılmış yağ da suyu süzülmüş pirinci kavurun Tane tane olduktan sonra 1 buçuk su bardağı sıcak su ve domates sosun ekleyin Tuzu ve karabiberi ekledikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçler suyunu çektikten sonra ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın
Daha sonra hazırladığınız köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar koparın ve parçaları çanak şeklini verin. Köftelerin ortasına hazırladığınız domatesli pilavdan koyun. Pilavın üstüne 1 er dilim domates koyun ve köfteleri tepsiye dizin 1 kase sıcak suyla salçayı sulandırın ve tepsiye dökün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin Fırını kapatmadan önce köftelerin üzerine 1 er dilim kaşar peyniri koyun ve tekrar fırına atın Kaşarlar eridikten fırını kapatın ve sıcak olarak servis yapın