28 Ocak 2015, 21:05
|
Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan | Cevap: Saff Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı: FECR Üyemizden Alıntı
11-Saff suresinde “Ey iman edenler” tabiri kaç ayette geçiyor?
A-1
B-2
C-3
D-4 C- 3
Ayet (2) '' Ey İman Edenler yapamayacağınız şeyi niçin söylüyorsunuz''
Ayet (10) '' Ey İman Edenler sizi can yakıcı bir azaptan kurtaracak bir ticareti size gösreteyim mi''
Ayet (14) '' Ey İman Edenler Allah'ın dininin yardımcıları olun. Nitekim Meryem oğlu İsa'da havarilerine Allah'a giden yolda benim yardımcılarım kimdir deyince 'Havarilerden Allah'ın dininin yardımcıları biziz demişlerdi'. Bunun üzerine İsrailoğullarından bir grup iman etmiş , bir grup da inkar etmişti. Ama Biz iman edenleri düşmanlarına karşı destekledik de muzaffer oldular'' 12- Saff suresinde “Ey İsrail oğulları” tabiri kaç ayette geçiyor?
A-1
B-2
C-3
D-4 A- 1
Ayet (6) '' Meryem oğlu İsa'da Ey İsrailoğulları ben size Allah'ın elçisiyim. Benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici olarak geldim, demişti. Fakat onlara apaçık delillere gelince bu apaçık bir büyüdür, dediler'' 13-Aşağıdakilerden hangisi Saff suresinde bahsedilen , insanlar için en hayırlı yollardan birisi değildir?
A-Allah’a ve Rasulune inanmak
B-Allah yolunda cihad
C-Mal ile cihad
D-Selam vermek D- Selam vermek
Ayet (11) '' Allah'a ve O'nun Resulüne iman ederseniz ve Allah'ın yolunda canlarınızla ve mallarınızla cihad ederseniz. İşte bu sizin için hayırdır, keşke bilesiniz '' 14-Göklerde ve yerde olanlar ne yaparlar?
A-Allah’ı tesbih
B-Allah’ı zikir
C-Peygambere salavat
D-Allah’a secde A- Allah'ı tesbih
Ayet (1) '' Göktekilerin ve yerdekilerin hepsi Allah'ı tesbih eder. O üstündür, hikmet sahibidir'' 15-Allah katında gazaba sebep olan şey nedir?
A-Küfür
B-Yapmadıklarını söylemek
C-İftira
D-Günah | B- Yapmadıklarını söylemek
Ayet (3) '' Yapamacağınız şeyleri söylemeniz , Allah katında büyük gazap gerektiren iştir''
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
| |