Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı
16-Saff suresine göre Allah kimleri sever?
A-Müminleri
B-Namaz kılıp zekat verenleri
C-Sıla-i rahim yapanlara D-Allah yolunda çarpışanları
4. Allah, kendi yolunda kenetlenmiş bir yapı gibi saf bağlayarak savaşanları sever. 17-İsa a.s havarilerine ne söyledi?
A-Allah’a kulluk edin
B-Namazı kılın C-Allah yolunun yardımcıları kimlerdir?
D-Allaha şirk koşmayın
14. Ey iman edenler! Allah'ın yardımcıları olun. Nitekim Meryem oğlu İsa havârîlere: Allah'a (giden yolda) benim yardımcılarım kimdir? demişti. Havârîler de: Allah (yolunun) yardımcıları biziz, demişlerdi. İsrailoğullarından bir zümre inanmış, bir zümre de inkâr etmişti. Nihayet biz inananları, düşmanlarına karşı destekledik. Böylece üstün geldiler. 18-Havarilerin İsa a.s’a cevabı ne oldu? A-Allah’ın dininin yardımcıları biziz
B-İşittik ve itaat ettik
C-Amenna ve saddakna
D-İşittik ve isyan ettik
14. Ey iman edenler! Allah'ın yardımcıları olun. Nitekim Meryem oğlu İsa havârîlere: Allah'a (giden yolda) benim yardımcılarım kimdir? demişti. Havârîler de: Allah (yolunun) yardımcıları biziz, demişlerdi. İsrailoğullarından bir zümre inanmış, bir zümre de inkâr etmişti. Nihayet biz inananları, düşmanlarına karşı destekledik. Böylece üstün geldiler. 19-Havari kelimesi Saff suresinde kaç kere geçiyor?
A-1 B-2
C-3
D-4
14. Ey iman edenler! Allah'ın yardımcıları olun. Nitekim Meryem oğlu İsa havârîlere: Allah'a (giden yolda) benim yardımcılarım kimdir? demişti. Havârîler de: Allah (yolunun) yardımcıları biziz, demişlerdi. İsrailoğullarından bir zümre inanmış, bir zümre de inkâr etmişti. Nihayet biz inananları, düşmanlarına karşı destekledik. Böylece üstün geldiler. 20-Musa a.s kavmine ne demişti?
A-Ey kavmim Allah’a ibadet edin B-Ey kavmim beni niçin incitirsiniz?
C-Ey kavmim buzağıya niçin taparsınız?
D-Ey kavmim benimle birlikte hicret edin |
5. Bir zaman Musa kavmine: Ey kavmim! Benim, Allah'ın size gönderdiği elçisi olduğumu bildiğiniz halde niçin beni incitiyorsunuz? demişti. Onlar yoldan sapınca, Allah da kalplerini saptırmıştı. Allah, fâsıklar topluluğunu doğru yola iletmez.