Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı
21-Saff suresine göre en zalim olan kimlerdir?
A-Allah’a şirk koşanlar
B-Allah’ı yok sayanlar
C-Münafıklar D-Allah’a karşı yalan uyduranlar
7- İslama çağrılırken Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalim kimdir? Allah zalimler topluluğunu doğru yola iletmez. 22-Saff suresine göre Allah kimlere hidayet etmez ya da onlara hidayet nasip olmaz?
A-Zalim-fasık B-Kafir-Zalim
C-Fasık-Müşrik
D-Mücrim-Fasık 23-İnsanların kalpleri nasıl sapar?
A-Çok günah işleyince
B-Harama çok bakınca C-Yoldan sapınca
D-Şirke girince
5- Musa kavmine: " Ey kavmim! Benim Allah'ın size gönderdiği elçisi olduğumu bildiğiniz halde niçin beni incitiyorsunuz?' demişti. Onlar yoldan sapınca Allah da kalplerini saptırmıştı. Allah, yoldan çıkan millet; doğru yola eriştirmez. 24-Allah inananları kimlere karşı desteklemiştir?
A-Müşriklere
B-Kafirlere
C-Zalimlere D-Düşmanlara
14- Ey iman edenler Allah'ın yardımcıları olun. Tıpkı Meryem oğlu İsa'da havarilere: 'Allah yolunda benim yardımcılarım kimdir?" dediğinde Havariler: "Allah yolunun yardımcıları biziz" demeleri gibi İsrail oğullarından bir zümre inandı, bir zümre inkar etti. Biz de inananları, düşmanlarına karşı destekledik, onlar üstün geldiler. 25-Kimler istemese de Allah dinini hakim /üstün kılacaktır? A-Müşrikler
B-Kafirler
C-Zalimler
D-Münafıklar
9- Müşrikler istemese de dinini bütün dinlere üstün kılmak için peygamberini hidayet ve hak ile gönderen O'dur. |
22. Sorunun cevabı yanlış , diğerleri doğru
22. soruyu tekrar ayetlere bakarak cevap vermeye çalışın