Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Şubat 2015, 19:11   Mesaj No:15

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:5119
Takdir Et:
Standart Cevap: Münafikun suresini sorularla tanıyalım

Alıntı:
Medineweb Üyemizden Alıntı Mesajı göster
16.aşağıdakilerden hangisi münafıklara ait bi cümle değildir?
A Allah'ın elçisinin yanında bulunanlar için hiçbir şey harcamayın ki dağılıp gitsinler
B Andolsun, eğer Medine'ye dönersek, üstün olan, zayıf olanı oradan mutlaka çıkaracaktır
c Şahitlik ederiz ki sen Allah'ın Peygamberisin
D Rabbim! Beni yakın bir süreye kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam!

D. Rabbim! Beni yakın bir süreye kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam!

17.ecelin ertelenmeyeceği kaçıncı ayette geçmektedir?
A 9
B 10
C 11
D 5

C. 11 '' Allah eceli geldiği zaman hiç bir kimseyi asla ertelemez. Allah bütün yptıklarınızdan haberdardır''

18.''size verdiğim rızıktan harcayın'' ayeti kimlere, ne zamana kadar uyulması gerektiği bildirilmiştir?
A iman edenlere/ölüm gelinceye kadar
B münafıklara/ölüm gelinceye kadar
C insanlardan herhangi birine/ölüm gelinceye kadar
D insanlardan herhangi birine/kıyamete kadar
C. İnsanlardan herhangi birine / ölüm gelinceye kadar

Ayet (10) '' Herhangi birinize ölüm gelipte Ey Rabbim beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de sadaka verip, iyilerden olsam demeden önce size rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda harcayın''

19.''Rabbim! Beni yakın bir süreye kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam! ''bu ayet kimlerin duasınır?
A mü'minlerin
B münafıkların
c mücrimlerin
D insanlardan herhangi birinin

A. Mü'minlerin

20.''münafıklar anlamazlar,bilmezler'' ayeti neleri anlamadıklarını belirtmektedir?
A asıl üstünlüğün ancak Allah'ın, Peygamberinin ve müminlerin olduğunu
B göklerin ve yerin hazinelerinin Allah'ın olduğunu
C kalplernin niçin mühürlendiğini
Dhepsi

D. Hepsi
Ayet (3) '' Onlar inandılar, sonra inkar ettiler, bu yüzden kalplerinin üzeri mühürlendi. Artık onlar anlamazlar''
Ayet (7) '' Onlar Allah Resulünün yanında bulunanlara bir şey vermeyin ki, dağılıp gitsinler diyenlerdir. Halbuki, göklerin ve yerin hazineleri Allah'ındır. Fakat münafıklar bunu anlamazlar''