Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı: Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı
Ben buldum galiba d diyorum hocam kendim buldum | Alıntı: nurşen35 Üyemizden Alıntı
sadece d şıkkında belirsizlik söz konusu o öğrenci zekidir yanlış telaffuz etmediysem.
hocam daha iyi bilir. | Soruya dikkat ederseniz çözmek kolaylaşır.
Soruda "validu" "haza" "ente" "talibetun" "el evladu" isimlerinden hangisi marife değildir deniyor.
A şıkkında "haza validu muhammedun" (Bu Muhammed'in babasıdır) . Burada "validu" marifedir. Çünkü muzafdır
B şıkkında "Hel haza kitabuke" ( Bu senin kitabın mıdır? ) Burada "haza" kelimesi marifedir. Bu senin kitabın mı derken belli bir kitabı soruyor
C şıkkında "Hel ente meridun? ( Sen hasta mısın? ) Burada "ente" sen kelimesi marifedir.
D şıkkında "hazihi talibetün zekiyyetün" ( Bu zeki bir kız öğrencidir.) Bu cümle isim cümlesidir."hazihi" mübtedadır, "talibetün zekiyyün" haberdir. Haber de marife gelmez. Bu yüzden "talibetün" nekra olarak gelmiştir.Doğru cevap D ŞIKKI
E şıkkında "El evladu yehterimune ebvanihim" (Çocuklar babalarına saygı gösterirler) Buradaki "el evladu" soruluyor. El evladu kelimesi marifedir. Zaten marife olarak da yazılmıştır.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim)
|