Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Şubat 2015, 19:33   Mesaj No:12

su damlası

Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.882
Konular: 697
Beğenildi:8538
Beğendi:10075
Takdirleri:27951
Takdir Et:
Standart Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :)

Alıntı:
ademsevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
su damlası bu keledoş bizim bildiğimiz zarada yapılan ünlü kelecoş mu?ikisi ayrı mı çözemedim...
Ne yaptım nede yedim can

Alıntı:
Dur_Hele Üyemizden Alıntı Mesajı göster
rahmet sadece ölülere mi olur abla ? dirilerin rahmete ihtiyacı yok mu

Mustafa abi gece gece bu yapılır mı ya.. acıktım




Kürt Keledoş Yemeği Tarifi


Kürt sofrasının eşsiz lezzeti: Keledoş



Yemeğe tadını veren malzemelerden biri olan ve Van yöresinde yetişen otları bulmak çok kolay olmasa da, bu harika yemeğin tadına bakmak için aramaya değer.

Altı kişilik keledoş hazırlamak için birer kilo nohut ve yeşil mercimek bir gün önceden ıslatılır. Önce nohut pişirilir ve ardından yeşil mercimek tencereye eklenir. Bu malzemenin pişmesinden sonra kavurma yapılmış et malzemelerin içine ilave edilir. Daha sonra Van yöresinde yetişen ve sıpi pancar ya da beyaz pancar olarak bilinen ot eklenir. Dağdan toplanan ve kurutulan bu ottan iki karış boyunda bir parça alınması ve tencerenin içine koymadan evvel yarım saat sıcak suda bekletilmiş olması gerekiyor. Ardından tencereye et suyu ve tereyağı eklenip suyunu çekinceye kadar kaynamaya bırakılıyor. İsteğe göre yemeğin içine yeşil biber ve soğanda eklenebilir. Bu işlemi yaptıktan sonra sıra Keledoş’un en zor kısmı olan cacığı hazırlamaya geliyor. Cacık için bir kilo yoğurt kısık ateşe konulur ve sarı suyunun tencerenin üzerinde çıkması beklenir. Daha sonra bu sarı su alınır ve kalan yoğurt bir heybenin içine konularak dövülür. Bu işlemin sonunda elde edilen yoğurda bir baş dövülmüş sarmısak ilave edilir ve yoğurt yemeğin için yavaşça, karıştırarak ilave edilir. Hazırlanan yemeğin üzerine kızdırılmış tereyeğı ilave edilerek servis yapılır.
vardır elbet Allah'ın Rahmeti çok..
senden de yemeğin tarifini aldığımıza göre Rahmetimizide okuruz sana inşaALLAH..
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla