Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mart 2015, 20:58   Mesaj No:11

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:35
Konular: 784
Beğenildi:132
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: haftanin konusu:organ nakli caiz midir?

Alıntı:
ali70 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Herkes kendi kaderini yaşar. Doğacağı gün de bellidir, öleceği gün de... Yalnız insan kendi kaderini bilmez. Onun için de yaşantısını bilmediği kaderine göre tayin etmez. Hastalığa derman aramak kadere müdahale değildir. Bilakis şifa arayışları da kaderdir. Yani kendi kaderimizden, yine kendi kaderimize kaçarız.

Hastalık bir sebeptir. Kaderimdir deyip tedavi yollarını aramamak bir müslümana yakışmaz. Çünkü hastalığı veren Allah, şifasını aramamızı da söylüyor. Şifasını arayacaksınız ki, Allahu Teala'nın Şafii ismi üzerinizde tecelli etsin. Herhangi bir hastalıktan dolayı şifa aramak, Allahın Şafii ismiyle boyanmak demektir. Allahın boyasıyla boyanmak kadar güzel bir şey mi var?

Rabbim inşallah ümmeti Muhammed'i tek bayrak altında toplayacak bir halife gönderir.

Organ bağışı... Konu hassas. İslam alimleri çok basit herhangi bir konuda bile ihtilafa düşebiliyorlar. Örnek: Sigara...
Onun için herkesin aynı fetvayı vermesi çok zor...

-------------
Tıp ilerliyor. Yarın bir gün organ üretmeye/kopyalamaya başlarlarsa hiç şaşırmam.
Hocam tip mumkunse ilerlemesin.cunku tip ne kadar ilerlerse insan bi o kadar fitratindan uzaklastiriliyor.simdi adam karacigerini mizacina ters kullaniyor.sigara iciyor karisik besleniyor...
Bu dunyaya sanki yemek icin gelmis mubarek yiyor iciyor...
Karacigerini,bobrek hatta dunya ile kalbini kirletiyor sonra modern tip super kurtarici gibi imdadina yetisiyor..

Suanda ulkemizde nakiller gerceklesiyor.ben sadece vicdanen rahatsizim bu durumdan.sebebim gerekcem yok.sadece bi bedenin o sekilde parcalara ayrilmasi fitratimiza aykiri gibi geliyor...

Dinen karar mercii degilim.ama bi birey olarak benim kendi fitratimin mevcut oldugu hucrelerimi kimseyle paylasmak istemem...

Olur ki bende olumsuz olan bi huy vardir onu mumin kardesime aksettirmek iatemem.misal kan verdim.Rabb im her insani mizacina uygun kan ile kusatmis baskalari xegil bizzat vucudun sahibi kullansin hayatina devam etsin diye.bende mevcut bu hucre parcasinin baskasina fayda saglayacagi konusu muallak geliyor bana.

Ezcumle...
Dinen degil vicdanen ben boyle dusunuyorum.ama tabiki din alimlerinin olumlu olunsuz her turlu dusuncesine sonsuz saygim var...