Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mart 2015, 20:46   Mesaj No:78

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:35
Cinsiyet:
Mesaj: 3.298
Konular: 784
Beğenildi:132
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb ''Adem Güneş'ten çocuk terbiyesi ile ilgili sözler'' arşivi

Çocuğunuz yanlış davranırsa...

Yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar, kurallar her evde, sosyal hayatın içinde mevcut. Çocuk bunları ihlal ettiğinde yetişkinler genellikle yapılan kötü davranışla çocuğu bütünleştiriyor. Yani “Bir daha böyle yaptığını görmeyeyim.” ya da “Hep böyle yapıyorsun kaç defa ikaz edeceğim.” diyor.

Pedagojinin en temel kurallarından biri davranış ile kişiliğin her zaman ayrı tutulmasıdır. “Sen doğru değilsin.” ya da “Sen yanlış yaptın.” değil, “Bu davranış doğru değil evladım.” ya da “Dil çıkartmak yanlış bir davranıştır.” diyerek yapılan fiile odaklanmak gerekir.

Çocuğun kendini “güven ve emniyet” içinde hissedebilmesinin en temel şartı, yetişkinler tarafından kendi benliğine “saldırı” da bulunulmayacağının garantisi ile çocukluk yıllarını geçirmesidir.

Ebeveyn olarak yapılacak şey, çocuğun mizacının ortaya çıkması için emniyet zemini hazırlamaktır. Yanlış davranışlar sergilediği zaman çocuğun kendinin değil, davranışın yanlışlığını ifade etmek gerekir ki çocuk eleştirel bir ortamda olduğunu zannedip kendini güvensiz hissetmesin.


Alıntı ile Cevapla