Cevap: “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu” bu konuda kadın veya erkeği suçlamak boşa kürek sallamaktır arkadaşlar.öncelikle erkekler şiddet uyguluyor kadınlar madur yada tam tersi bi olayı savunmak ve genelleme yapmak çok çok yanlış.
bi kaç kişinin başından geçen olay genele indirgenmemeli...
ben bi çok konuda olduğu gibi bu konuda da aile eğitimine değinmek istiyorum..çocukluk döneminde yaşanılan olumsuz olayların evliliğin çıkmaza girmesinde en temel sorun olduğunu düşünüyorum...
anne ve babalar çocuklarını sözlü yada fiziksel şiddet ortamında büyütüyorlar.yada ilgisiz davranıp ruh dünyalarını harap ediyorlar.tabi birde manevi yönden eksik yetiştirdiklerini de hesaba katarsak durum daha da vahimleşiyor...
bu çocuk büyüyor..anne veya baba olduğunda kendi ebeveyninden farklı mı davranacak sizce?
meseleye rica ederim kadın yada erkek çerçevesinden bakmayınız.meseleye eş nazarında bakınız.eşler evliliklerinde şunları şunları yapıyor deyiniz... ve çocuklarımızı büyütürken onların ilerde anne baba olduklarında sizi model aldığını unutmayınız...insan ne ekerse onu biçiyor.. |