Cevap: Cin suresini sorularla tanıyalım 31-Allah dışında başkasına yapılan dua ne ile ifadesini bulur?
Küfür Şirk
Günah
fasıklık De ki: «Ben sadece Rabbime yalvarırım ve O'na kimseyi ortak koşmam.»(20) 32-(Resulüm!) De ki: Cinlerden bir topluluğun (benim okuduğum Kur'an'ı) dinleyip de şöyle söyledikleri bana vahyolunmuştur: Gerçekten biz, harikulade güzel bir Kur'an dinledik .
Ayeti aşağıdakilerden hangisine vurgu yapmaktadır?
Resulullah cinlerle görüşmüştür.
cinler görünmez varlıklar olsa da sadece peygambere görünürler. cinlerin varlığı sadece vahy ile bilgi verilmiştir.
cinler gaibi bilirler. De ki: «Cinlerden bir grubun (Kur'an'ı) dinleyip de şöyle dedikleri bana vahyolundu: «İnan olsun biz acaip bir Kuran dinledik.(1) 33-surede geçen Allaha karşı yalan uyduranlar kimlerdir?
Şeytanlar
Cahiller
Müşrikler
Cinler 34- surede geçen Allah'a karşı yalan uyduranlar nasıl bir kelime ile tahkir edilmektedir? Beyinsiz
Cahil
Zalim
Kafir «Doğrusu aramızdaki beyinsiz, Allah'a karşı yalanlar uyduruyordu.»(4) 35-Cinlere sığınmak kişide nasıl bir sonuç doğurur? Taşkınlık
Cehalet
Sefalet
Güven «Gerçekten, bir takım insanlar, cinlerin bir takımına sığınırlardı da onların azgınlıklarını(taşkınlıklarını) artırırlardı.»(6)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim)
|