Alıntı:
karolin Üyemizden Alıntı
Hocam,bu kişinin doğru yolda olduğuna inanıyor musunuz?Kendisinden 10 kat,100 daha alim olan Said Nursi hazretlerinin eserlerine nasıl oluyor da dil uzatabiliyor.Tamam benim ilmim yok,İslamoğluna birşey diyemem.Ama o da kalkıp Nursi hazretlerine karşı edep takınması gerekirdi..
Niye öyle davranmadı da;''Risalede korkunç şeyler görüyorum'' dedi..
Korkulacak ne vardı,aksine korkudan beri,ümit aşılayan bir esere karşı sükut etmek lazım diye düşünüyorum.. |
Mustafa İslamoğlu hatası değildir, Said Nursi'nin olmadığı gibi. Her insan, her alim hata yapabilir. Hatta Peygamber bile hata yapmış ama ayetle/vahiyle uyarılmışlardır. Onlar da hatalarından tevbe etmişlerdir. Önemli olan insanların peşinden gitmek değil, fikirlerin peşinden gitmektir. Kimin görüşü/fikri Kur'an ve Sünnete uygunsa onu almak gerekir, uygun olmayan görüşü onu tekfir etmeden red etmek gerekir. Temel kıstas Kur'an ve Sünnet olduktan sonra insanların görüşlerini mutlaklaştırmak iyi değildir. Mutlaklaştırmak demek onu hatası kabul etmeye sevk eder ki bu yanlış bir tutum olur. Bir kişi farklı zamanlarda farklı düşüncelere sahip olabilir. Eğer o kişinin görüşünü mutlak doğru kabul edersek , daha sonra o kişi fikrinden vazgeçtiğinde durum ne olacak? bu işin sorumluluğu ne olacaktır?
Kişiler eleştirileri fikirler üzerine yapmalıdır. Fikirler üzerine yapmayıp şahıs odaklı olursa bir faydası olmaz. Eleştirilemiyecek insan yoktur, insan hata eder. Önemli olan hatada ısrarlı olmamaktır ve kendi fikrini din haline getirmemektir