Cevap: Haftanin konusu: muslumanlar neden geri kaldi?
Müslümanlar neden geri kaldı?
Öncelikle geri kalmaktan kasıt ne? Geri kalmış derken ne anlıyoruz?
Eğer teknoloji ise en önde gelen sebep bilim adamlarına sahip çıkmayışımızdır. Bunun da en büyük nedeni islamın elimizden alınmasıdır.
Diyeceksiniz ki ne alaka?
İslam elimizden alındı. Çevrenize bakın. Ben Müslümanım diyen insanları gözlemleyin. Komşu hakkından tutun da kul hakkından korkanlara kadar, kaç kişi kaldı? Çekememezlik, din kardeşinin kötülüğünü isteme, Allah korkusunun kalplerden kalkması... Güzel ahlak kaldı mı güzel ahlak. Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim(hadisi şerif) diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Birbirimizi kırdığımız kadar düşman bizi kırmıyor. İyilik yapmaya korkar olduk. Nereden darbe yiyeceğimizi bilemiyoruz. Eskiden insanlar Cuma namazına giderken dükkanı kilitlemiyormuş bile, çapraz olarak bir sopayı kapıya koyunca kimse girmiyormuş. Siftahı yapan esnaf, gelen müşteriyi siftah yapmayan komşuya gönderiyormuş. Daha neler neler... Hepsi masal ve efsane gibi geliyor.
Bir adam çıkıyor, kansere çare buldum diyor, profesörler, biz bulamadık sen mi bulacaksın diyor. Birisi suyla çalışan araba yapıyor, benzin mafyası mı artık, yoksa diplomalı çekemeyenler mi bilmiyorum, hemen adam saf dışı. Aselsanda mühendislerimiz bir proje geliştiriyor, sonra intihar ettiği basına duyuruluyor. Yani anlayacağınız ne bilim adamlarımızı koruyabiliyoruz, ne onlara sahip çıkabiliyoruz. İlla bilim adamı olmasına gerek yok, sanayideki bir ustanın icadını değerlendiremeyip, işlerine köstek oluyoruz.
Padişah sormuş iki kişiye. Dileyin benden ne dilerseniz. Yalnız ne dilerseniz, size verdiğimin iki katını arkadaşına vereceğim. Adam düşünmüş. Bir çuval altın istese, arkadaşına 2 çuval verecek. Düşünmüş düşünmüş, padişahım demiş. Benim bir gözümü çıkarın.
Bu hale gelmişiz. Bir inşaat yapılıyor, daha inşaat halindeyken çöküyor. Yaptığımız her iş dolandırmaya yönelik olmuş. Japonyadan gelen bir mühendis, ölümlü bir kaza olmadığı halde iskele çöktü diye hara kiri yapıp intihar ediyor. Tamam intiharı savunmuyoruz ama adamın iş ahlakını örnek alabilsek keşke. Dinimiz İslam bize ahlaksızlığı emretmediği halde, hem işlerimizde, hem yaşantımızda ahlaksızlık almış başını gidiyor. Ben Müslümanım deyip Müslümanlıktan habersiz yaşayan bir toplum olduk. Tabi bu konuda(dinimizin bozulması) düşmanların etkisi çok olmuştur. Bu konu uzar fazla konuşmaya gerek yok herkes biliyor...
Elinde bir projesi olan da ülkeyi terk edip başka ülkelere gidiyor. Eeee... Daha ne bekliyorduk ki?
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. |