Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Temmuz 2015, 23:40   Mesaj No:11

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Memleket:Wan
Konular: 316
Beğenildi:1428
Beğendi:590
Takdirleri:598
Takdir Et:
Standart Cevap: Gerçekler dünyasında yetim ve öksüz bir çocuk.....Yunus!!!! /Murat EROĞLU

Günler Sonra çayın tadı cok farklı geliyordu yada biz özlemiştik, Acaba diyordum Çay sünneti olsaydı herhalde yapacagımız en güzel Sünnet seniye olurdu.. Doya doya yada kana kana ictik ..

Etrafı düzenlemiştik ama elbet deki ücgün önceki izler belli de etmiyor değildi,yinede olsun o halimizle etrafımızı düzenlemiştik,Sobamızda derlerya ehli keyf yanıyordu içimizi ısıtıyordu ama vucudumuzdaki yaraalrıda ağrıtıyordu,O gün sabımızı sonuna kadar gürledik çünkü sobalı evlerde oturanınız elbet vardır kac gün yanmayınca evde soba icerisi buz keser,ısınmıştık Yüreklerimizide ısıtmıstık..

yavas yavas kapı calınmaya basladı talebelerimiz geliyordu sakalaşa bir sekilde selamlasıp girdiler iceri teker teker,Yunus abi tokalsıyordu sarmalıyordu nasılsınız diyordu,yüzünde tebessüm ama içinde damlalar vardı,Salihi sordu aradasına nerde diye ,dediler oda gelir birazdan ,ve soru sormaya baslıyorlardı nerdesiniz hocam kacgündür Haklılar her aksam geliyorlardı,Yunus Abi bizi misaifr etmişlerdi ordaydık..

Bende icimde hemde ne misafir etmişlerdi diyordum Ramazanda su yerine iftarımızı kanla actırıyorlardı,ve Onlarda Müslümandı.!!!!

az kalmıstı Namaza yunus abiye gec oldu baslayalımmı diyordum Salihte gelsin sonra,ve kapı calınınca Aha bizim haylazdır iceri tok bi sesle salihin babası selam verim geldi,Ürküldük basta en spn gelişinde bagırmıs hakaret tedtler savurmustu,Yunus Abi ayaga kalktı Aleykum selam hosgeldiniz dedi Abi, Babası hosbuldum dedi salik daha gelmedi dedi biz yok dedik tamam gelir oda birazdan ,yunus abi ile birbirimize bakındık buyrn oturun dedim bir köseye gecti oturdu ,basta güzelce süzdü herkesi Masallah dedi mahlemizin gencleri hepsi burda ,yunus abi hal hatır sordu olgun bir sekilde hasbial etdik ve salihin sesi duyuldu ,korkuyorduk babası ızacakmı diye imkanımızda yoktu gelme baban burda diye ,selam verdi iceri girdi ,herkes selamını aldı babasıda ,Salih babasına bakarak az bir buruklk yasadı ,babasıda gec geldin ne oldu falan ezik bir sesle salih dediki ancak baba gelebildim iyi dedi...

Dona kalmıstık bir baba kac gün öncesi ve sonrası olan biteni anlamaya calısıyorduk,yunus abi genclerden birine hadi dedi Namaz vakti gec müezzinlige ,Ama gözümüz salihin babasındaydı ,yunus abi buyrun dedi buyrun hocam diyince içimize su serpilmişti ,korkumuzun yuerine sevinc gecmişti ..

Namazımızı kıldık yunus abinin o güzel sesi ile ,az bir dersimizde oluyordu namazdan sonra cayımızıda demledik yunus abi sohbete basladıgında salihin babası basını eydi sobet bitene kadar ,gözümüz hep onun üstündeydi , O gün Dersimiz Hidayet üzeiydi aslında ders konumuz sürelerdi tefsir di ama abi o gün ders konusunu değiştirmişti..

Yunus abinin kaldıgı yerden devam etdim salihede söz hakkı veriyor genclerede sorunuz varmı diye kattılmalaırını saglıyorduk,salih tek katılıyor ,salih her söz alısında babasıda onun gözüne bakıyordu ,nasıl bir duygudur Rabbim ogul sohbete katılıyor babada basını avucların arasında oglunu dinliyordu İşte buydu İslam.!!!

Aynı zamanda cay iciyorduk,sobet bitdikten sonra sıradan konusuyor genclerimiz gülüyor sakalsıyordu,bir ara yunus abi salihin babasına dönerek abi sizinde katmak istediginiz bişi varmı sordugunda Babanın o dolgun tok sesi gitmiş yerine dokunsan aglayacak bir ses tonuyla Hocam sizi dinlemek daha güzel siz buyrun devam edin dedi...Salih ikidebir babasınınbardıgına cayı dolduruyordu Alısmıtı babası yeter oglum diyordu...

sürekli evi kolacan ediyordu ben içimde acaba diordum baskın yediğimiz bilseydi cocugunu yollarmıydı bşrdaha bize ,içimden gecen basıma geldi salihin babası siz kac gündür yoktunuz sanırım umarım önemli bişi yok dedi ben yok dedim misafirdik oda tebesüm ederik basını salladı..

Yavas yavas saat gec saati alıyordu genclere yunus abi seslenerek hadi direk evlere bakalım diyordu ,gecnler az daha kalma derdindeydiler ama yunus abi gec oldu aileniniz merak eder diyordu..

herkes sırayla kalktı tokalaşıp gidiyorlardı ,biz salih ve babası ile kaldık,salih babasının gözlerine bakıyor du ,ne zaman kalkacak diye ,yunus abi Babasına dönerek umarım begendiniz ,Evet dedi ve bizdende özür diledi nerdeyse aglayacaktım ,günler önce bize hakaret eden tehdit eden adam özür diliyordu ,Oysaki bizi ihbar eden budur diye düşünürken ,yunus abi estgafurullah diyordu bir baba olarak üzerinize düşeni yaptınız dedi..

bizi yarın aksam iftarına cagırınca salihin gözleri derler ya dört acıldı ,sevinci yüzünden belli ediyordu biz zahmet vermeyelim dedik olurmu dedi siz hocamızı soframızdan görmeten mutluluk duyarız dedi ...

İçimde ALLAHU EKBER!!! Getiriyordum dısa vurmamak icin zor tutuyordum,Yunus abi tabi neden olmasın salih abimizin yemegini yecez desene dedi, tebessüm etdik ve müsade aldılar kalkmak icin ...

kac gün boyunca bize yapılan herseyi unutmustum sanki birsey olmamıstı ,Yeni doğmus gibiydim ....baba ogul beraber cıktılar...Ama biz yunus abi ile olanlara anlam vermeye calısıyorduk ,Yunus abiye seslendim abi ne oluyor oda dedi Allahın merhametine sahid olduk dedi ne olacak dedi ..

Dedim abi bu kadar tekmi evet dedi baska bişi demiyecenmi yok dedi ne diyim bende abi ne rahatsın dedim ,bana dönerek abisi bende anlamadım ne oldugu falan güldük ...

Yunus abi dedi sen az dinlen ben buraları topluyum yok dedim beraber toplayalım dersime devvam edelim dedi bende abi halım yok kalsın dedim tamam dedi sen dinlen o zaman....

devam edecek.