Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Temmuz 2015, 02:04   Mesaj No:13

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Memleket:Wan
Konular: 316
Beğenildi:1428
Beğendi:590
Takdirleri:598
Takdir Et:
Standart Cevap: Gerçekler dünyasında yetim ve öksüz bir çocuk.....Yunus!!!! /Murat EROĞLU

O gün Evimizde olma sevinci ile uzandıgımda uyumak icin Dünyalar benimdi ,içimde acı bir tebessüm vardı ,Cocuklar gibi mutlu vve yarınlar icin umutlydum..Normal sartlarda saatlerce yatamayan Ben ,O yorgunlukla hemen uyumusum ,Yunus abi sabah namazı icin kaldırdıgında sanki daha 5 dk olalıdı uyumam oysaki gece kesişntisiz uyumustum,Kalkamıyordum yerimden kac günün yorgunlugunu anlamıstım ,Öyle uyumusum ki sahur bile o kadar seslenmesine bile kalkmamasım,oda kıyamamıs artık ...

Namazımı kılıp hemen uyudum beklemeden düşünmeden ,Nasıl kıldıgımıda bilmiyordum ,Kılayımda yatayım derdi ile..

Uyku sersemligi ile uyandıgımda daha erken az daha yatayım derken yunus abinin sesi ile uyandım Mars okuyordu ,Seslendim abi bırak uyuyayım diye ,oda Gundi dedi Öğlen namazı okuyacak nerdeyse dedi )

Nasıl uyumusum öyle ama bıraksaydı aksama kadar uyurdum..Kalktım ama sersemdim bi an dedim cay bırakıp iceyim sonra oruclu oldugumu hatırladım..

Abdestimizi aldık cami yolunu tutduk sallana sallana cünkü camide Öğlen namazdan sonra yunus abi Kuran okurdu hatim yapacaklar icin,ikindiye kadarda orda kalir Namazimizi kılıp eve gecerdik, O gün iftara davetli olacagımız icin acelede etmiyorduk eve gitmek icin O gün Salih gile davetliydik..

Camiden cıktıgımızda yunus abi sohbet evine ugrayalım diyince abi uzak kalsın dediğimde meshur lafı ile Gundi ! bizi merak etmişlerdir az gidip hasbihal edelim dedi , Dediğim dedikti bizim deyimimizle nağum nağum du..

Yolumuz uzak gönlümüz kardeşlerimizden ırak değildi,Sohbet ede ede gidiyorduk ,gördüğü her cocugua selam veriyor hal hatrını soruyor geciyorduk,Genelde yürüdügümüzde ben içimde ezgi derdim oda bişiler okurdu,Çok güzel sesi vardı ama nadiren ezgi mars okurdu,Yada zorla okutdurmaya calısırdık sohbetde..

sohbet evine vardıgımızda farklılıkları gözetlemiştik,perdeler kapalı,kimse cevrede yoktu,birbirimize bakındık yunus Abi bana dönerek sakın ola evde sorunmu oldu ,daha hızlanarak merdivenlerden cıktık hemen kapıysa sarıldık Anahtarımızla iceri girdigimizde SüphaAllah evin durumu darma dağan ne yazıkki orayada postallılar girmiş dagıtmıslar herseyi sofra yerde kalmıs caylar yarım dökmüşler hertarafı ,Kitaplıgımızda bişi bırakmamışlar..

İçimizi korku saldı yada benim içimi nasıl haber alacaktık nerdeler ne yapıyorlar kara kara düşündük Yunus abi dedi önce bi evi toplayalım dedi ,dedim abi nerdeler bulalaım sonra ,emin bir tonla nerdelerse gelirler tutamazlar dedi Abi dedim ,Bana dönerek Basına bunları geleceğini bilmiyormuydun diye sesini yükselterek sesimi düşürdü,Sus pus olmustum ,ama yunus abi birşey olmaması gibi evi düzenliyordu ,Dakikalarca ugrastıktan sonra işimizi bitirdik Kapıyı kilitliyim dısarı cıktık,ben ne yapacaz diye düşünürken kardeşlerimiz ne durumda diye düşünürken Yunus abi üst kata yöneldi abi dedim nereye üst katdaki abide ögreneyim dedi..

10 dk gecmeden geldi dısarıya ne oldu dedim yunus abi,Zalimler bırakmamaıs herkesi sahurda götürmüsler ,peki ne yapacaz dedim Avukat vardı Muhafazakar Müslüman biriydi ona ugrayalım dedi yardımcı olur biz ona dogru yola koyulduk ama adımlarımız hızlı ve aklımız kardeşlerimizde kimleri aldılar bilmiyorduk..

bir bayide turduk kontörlüde avukatı aradı yunus abi telefonda tmm diyordu burdayız diyordu .. kapadı telefonu ne oldu dedim abi dedi siz orda durun ben sizi alacam demişti avukat..

az bi süre sonra araba yanastı yanımıza selam verdi buyrun dedi hocam ,biz arabaya biner binmez merak etmeyin kardesler yarın bırakılacak tutamazlar dedi görüştügü falan dedi ,içimize su serpilmişti O oruc halimizdeki susuzluk gitmişti..

ne yapabilirz dediğimde bişi yapmanıza gerek yok yarın ben getirirm diyince tesekkürlerimiz sunduk .sizi eve bırakayım dedi zahmet etme diyince ne zahmeti olacak dedi Araba bunun icin var dedi..Ve evin yolunu tutduk sohbet ede ede haberi yoktu Avukatın bizimde postallıaların 3 gün misaifiri oldugumuzdan ben sordum dedim ihbardan dolayımı acaba almıslar kardeşlerimizi oda evet dedi,dedim öyleyse bizi ihbaer edenle aynı kişi,Diyince avukat sırtını dönerek nasıl dedi bende basımızdan gecenleri anlatdım yapılanları anlatınca dava acalım falan dedi Yunus abi araya girek dedi üstad kimi kime şikayet edecen...

Avukat iclenerek Allah kabul etmesin zalimlerin yaptıklarını...

evimize varmıstık ezana az bi süre vardı misaifrde etmek istedik kalmadı benimde gitmem lazım diyince avukatımızla vedalastık...