Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı
6-Evlenme konusunda (sizin veya toplumda )bir sıkıntı olduğunu düşünüyor musunuz ?
7-Görücü usulü evlilik mi tanışarak evlilik mi ?
8- (Erkekler için )Kız tarafının istekleri evliliğe engel midir ?
9-Kendi memleketlinizle mi evlenmeyi tercih edersiniz.
10-Anne babanız size iyi örnek oldular mı ?
11-Hala bekarsanız evlenmenize engel olan şey nedir ?
12-ideal evlilik yaşı kaçtır ?
13-Evlenmek için aşık olmak şart mı ?
bunlara özellikle anket gibi cevap istesek ne dersin..çok ısrarcıyım farkındayım.. |
Sorularınıza evli iki cocuk babası olarak ben cevaplıyım Abla..
7) Eşler birbirini seçmede, ana, baba, hala, teyze, kardeş, eş-dost gibi yakınlarından mutlaka istifade etmeli. Bunların tecrübelerinden faydanılmalı. Gençlerin kendi başlarına birbirlerini sağlıklı bir şekilde tanımalarına imkan yoktur. Çünkü, gençler akıl ve tecrübe ile değil hisleri ile hareket ederler. Hisler ise insanı çoğu zaman yanıltır. Ayrıca gençler birbirlerine karşı daima maskeli olurlar. Gerçek yüzlerini saklarlar.
Görücü usulü, sünnete uygun bir kız isteme usülüdür..
8) Kız tarafı bazen sınırları zorlayacak şekilde istekleri bitmez , Bu bazen evlenmek isteyen erkekler icin soprun teşkil edebiliyor..
9) Bu sorunun cevabı bence 7 inci soru ile baglantılı bu soruya göre cevab aynı teşkil eder..İnsanın bildigi yerden evlenmesi en mantıklısı kanaatimce.
10 ) Ailenin temelden evliliğe gelene kadar cocukların üzerinde bir eğitmen görevi vardır cocuk aileden aldığı ile belki kendi ailesini kurdugundada aynı yolu takip eder...
11) Bekar değilim ama olmakta isterim ondan dolayı diyorum evlenmeden önce iyi düşünün gençler .( Latife)
12) İdeal evlilik yası normal sartlara göre yada insanın durumuna göre değişebilir ,zaman gün gitdikce hayat sartlarını değiştirdigi icin yas ortalamısı bizim Ülkemizde oldugu gibi Askerlikten sonra erkekler icin kız evlatları icinde 17-18 diye düşünüyorum..
13) Bu konu sorun teşkil edebilece bir konu ,Görücü usulu ile evlenenler de bilirki adaylar birbirlerini gördükten sonra duygusal moduna girer,bu mod ya mecburluktan yada gercek banada sevgiden de kaynaklansa bile Helal dairesinde oldugu icin Flortden iyidir